Annonce
Aarhus

Kirkens Korshær fylder 100: Street-art kunstner Peter Birk skaber liv med markant gavl

Den århusianske street-art kunstner Peter Birk er gået op i stor skala på en gavl ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Det farverige maleri markerer Korshærens 100 års jubilæum. Foto: Flemming Krogh

Med et kunstværk på 180 kvadratmeter sætter kunstneren Peter Birk kolorit på Kirkens Korshærs 100 års jubilæum.

AARHUS: I sidste uge gik street-art kunstneren Peter Birk i gang med med at male på en stor gavl, der vender ud mod gården til Kirkens Korshærs adresse på Nørre Allé 25.

Efter først at have malet et stort, abstrakt billede på væggen, er gavlen nu prydet i et mosaik-lignende mønster, mens det første billede stadig kan skimtes bagved.

- Jeg kan godt lide at arbejde i lag. Det giver noget dybde i billedet, forklarer Peter Birk.

Han er foruden at være kunstner også indehaver af Galleri Grisk, der holder til i baggården til den gamle chokoladefabrik Elvirasminde i Klosterport.

- Vi er jo naboer og snakker ofte sammen. Kirkens Korshær i Aarhus fylder 100 år, og det ville de gerne markere og spurgte, om jeg ville male et gavlmaleri, fortæller han.

Det har Peter Birk stor erfaring med, og hans vægmalerier kan ses flere steder i byen. Blandt andet i Sonnesgade, hvor han sidste sommer malede fire forfaldne fiskekuttere på en gavl.

- Jeg har efterhånden lavet nogle stykker, og nu går næsten hvert forår og sommer med det, siger Peter Birk, der også fungerer som assistent til den danske billedkunstner, Michael Kvium.

Annonce

Inspireret af stilleben

Det tager ham omkring en uge, alt efter hvordan vejret arter sig, at få malet det store billede på ni gange tyve meter. Der går cirka 100 liter maling til gavlmaleriet.

På grund af de store forhold står han på en lift for at kunne nå ud på hele væggen.

Nu er bunden lagt, men billedet er langt fra færdigt. Der skal tilføjes nogle frodige palmeblade og en måne.

- Lige nu er jeg inspireret af still life (stilleben, red.), som jeg fortolker på en ny måde. Jeg var til Art Basel i Miami i næsten en måned i efteråret, og der oplevede jeg mange amerikanske kunstnere som arbejdede med at male klassiske opstillinger. Det blev jeg inspireret af, så da jeg kom hjem, begyndte jeg at arbejde på still life-billeder, hvor der indgår mosaikker og planter, fortæller Peter Birk.

Han udstiller i øjeblikket malerier i den stil på en soloudstilling i kulturhuset Kappelborg i Skagen. Den kan ses til og med 12. maj.

Vægmaleriet i gården på Nørre Allé bliver indviet på mandag kl. 14 som en del af Kirkens Korshærs 100 års fejring.

- Det her er brugernes dagligstue, så hvis de kan få lidt interiør-dagligstue-stemning i den lidt triste grå gård, kunne det være meget fedt, smiler Peter Birk.

Peter Birk arbejder fra en lift, så han kan komme op i højden på det ni gange tyve meter store billede. Foto: Flemming Krogh
Det tager omkring en uge at male det gavlmaleriet alt efter vejret. Foruden mosaik-mønste maler Peter Birk palmeblade og en måne på gavlen. Foto: Flemming Krogh
Peter Birk arbejder på et gavlmaleri i Nørre Allé 25 i anledning af Kirkens Korshærs 100 års jubilæum. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

- Skal vi slice ham her? Truede ung mand med kniv og sparkede sidespejl af politibil

Annonce