Annonce
Aarhus

Kirke fik stjålne alterstager tilbage: Nu er de låst inde

I fire dage var Vor Frue Kirkes historiske alterstager væk. Så fandt Østjyllands Politi dem på Frederiksbjerg. Privatfoto
Stor glæde i Vor Frue Kirke, der har fået to alterstager tilbage. Alterstagerne er fra 1748 og på alle måder uerstattelige.

AARHUS: Glæden er stor i Vor Frue Kirke, der siden fredag 18. oktober har måttet undvære to helt uvurderlige alterstager fra 1748.

"Vi har netop fået vores alterstager tilbage. Tak til alle, der har delt vores opslag. Stagerne vil snart igen stå på alteret ved gudstjenester og kirkelige handlinger," skriver Vor Frue Kirke på Facebook.

Til TV2 Østjylland siger Lars Olesen, kordegn og daglig leder af kirken, at Østjyllands Politi fandt stagerne i Frederiksbjerg.

Lars Olesen sammenlignede overfor TV2 Østjylland stage-tyveriet med et tyveri af familiearven.

- Det er ikke vores private arv, men stagerne er en del af vores fælles arv. Det gør ondt på os, der er vant til at komme i kirken, siger Lars Olesen.

De 271 år gamle stager har stået i Vor Frue Kirke under både krigen i 1864 og de to verdenskrige.

- De var der den 9. april 1940, da man holdt en andagt og tændte lysene i stagerne. Det er det historiske element, der gør, at vi bliver påvirkede, siger Lars Olesen til TV2 Østjylland.

Hvad kirken nu stiller op med sine stager og hvad den gør for at undgå et nyt tyveri, er endnu ikke besluttet.

Indtil videre er de låst inde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];