Annonce
112

Kirkestole dukket op igen: Fundet på parkeringsplads

Collagefotos: Google Streetview/privatfoto
30-40 af de stole, der natten til torsdag blev stjålet i kirken i Thorsager, er blevet fundet.

THORSAGER/ORMSLEV: Nogle af de stole, som natten til torsdag blev stjålet fra kirken i Thorsager, er dukket op igen, cirka 50 kilometer derfra, i Ormslev. Det fortæller Østjyllands Politi på Twitter.

Stolene blev fundet på en parkeringsplads ved Storskovvej af en hundelufter, hvor de lå i en stor stak. Ifølge Jakob Christiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, er det dog ikke alle stolene, der er blevet fundet.

- Vi har undersøgt stolene og leveret dem tilbage til kirken. Der er en 30-40 stykker, så vi hører gerne fra folk, der har set et større køretøj smide stolene på rastepladsen, siger han til TV2 Østjylland

Annonce

En hel kultur, nogen har gjort vold på

Indbruddet i rundkirken på Kirkebakken i Thorsager fandt formentlig sted omkring klokken 03.00.

Politiet vurderer, at gerningsmændene har haft brug for en varevogn, en lastbil eller lignende til at transportere stolene i, og politiet hører meget gerne fra vidner, der har set mistænkelige køretøjer eller personer ved kirken omkring gerningstidspunktet, eller hvis man har set noget ved parkeringspladsen i Ormslev det sidste døgns tid.

Stolene er produceret i 1950’erne, de er udført i eg, er lakeret brune med transparent lak og har lyse sæder i flettet papirgarn.

Der er endnu ikke fastsat en samlet værdi for de stjålne stole. Men på markedet for brugte stole sælges en stol af samme model i øjeblikket for 1.500 kroner. At stolene er forsvundet, påvirkede præsten i Thorsager Kirke, Jørgen Glerup, voldsomt, som han fortalte til Århus Stiftstidende torsdag.

- Det er jo ikke bare en stol, men det er en hel kultur og en lang historie, som nogen har gjort vold på. Siden 1952 har praktisk talt alle i Thorsager siddet på de stole, når de er kommet i deres kirke i glæde og sorg. Kirkerummet er jo en del af manges personlige fortælling, og det voldsomme tyveri vil berøre rigtig mange mennesker, sagde han i forbindelse med tyveriet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce