Annonce
112

Kirkestole dukket op igen: Fundet på parkeringsplads

Collagefotos: Google Streetview/privatfoto
30-40 af de stole, der natten til torsdag blev stjålet i kirken i Thorsager, er blevet fundet.
Annonce

THORSAGER/ORMSLEV: Nogle af de stole, som natten til torsdag blev stjålet fra kirken i Thorsager, er dukket op igen, cirka 50 kilometer derfra, i Ormslev. Det fortæller Østjyllands Politi på Twitter.

Stolene blev fundet på en parkeringsplads ved Storskovvej af en hundelufter, hvor de lå i en stor stak. Ifølge Jakob Christiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, er det dog ikke alle stolene, der er blevet fundet.

- Vi har undersøgt stolene og leveret dem tilbage til kirken. Der er en 30-40 stykker, så vi hører gerne fra folk, der har set et større køretøj smide stolene på rastepladsen, siger han til TV2 Østjylland

Annonce

En hel kultur, nogen har gjort vold på

Indbruddet i rundkirken på Kirkebakken i Thorsager fandt formentlig sted omkring klokken 03.00.

Politiet vurderer, at gerningsmændene har haft brug for en varevogn, en lastbil eller lignende til at transportere stolene i, og politiet hører meget gerne fra vidner, der har set mistænkelige køretøjer eller personer ved kirken omkring gerningstidspunktet, eller hvis man har set noget ved parkeringspladsen i Ormslev det sidste døgns tid.

Stolene er produceret i 1950’erne, de er udført i eg, er lakeret brune med transparent lak og har lyse sæder i flettet papirgarn.

Der er endnu ikke fastsat en samlet værdi for de stjålne stole. Men på markedet for brugte stole sælges en stol af samme model i øjeblikket for 1.500 kroner. At stolene er forsvundet, påvirkede præsten i Thorsager Kirke, Jørgen Glerup, voldsomt, som han fortalte til Århus Stiftstidende torsdag.

- Det er jo ikke bare en stol, men det er en hel kultur og en lang historie, som nogen har gjort vold på. Siden 1952 har praktisk talt alle i Thorsager siddet på de stole, når de er kommet i deres kirke i glæde og sorg. Kirkerummet er jo en del af manges personlige fortælling, og det voldsomme tyveri vil berøre rigtig mange mennesker, sagde han i forbindelse med tyveriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce