Annonce
Sport

Kirks kasse sikrede solskin på Riisvangen

Jublen var stor, da Aarhus Fremad fejrede sæsonens første sejr. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad hentede sæsonens første sejr, da oprykkerne fra Holstebro blev slået 2-1 på et flot mål af hjemmebanedebutanten Nikolaj Kirk.
Annonce

FODBOLD: Aarhus Fremad kunne lørdag eftermiddag fejre sæsonens første sejr, da oprykkerne fra Holstebro blev slået 2-1 på Riisvangen.

Det var to hold med hver deres ambition, der indtog græstæppet på det århusianske fodboldstadion. Aarhus Fremad har ikke lagt skjul på, at de vil spille med om oprykning, mens Holstebro er kommet op i rækken med et ønske om at få en ny sæson.

Det kunne også læses på de to holds opstillinger. Hjemmeholdet ville gerne bygge spillet op fra egen banehalvdel, mens gæsterne forsøgte at lægge pres og søge omstillingerne.

En taktik, vestjyderne havde god succes med i store dele af første halvleg. For selvom vejret matchede Fremads nye spilletrøje og skabte de perfekte rammer for fodbold, så var det begrænset med det smukke og farvestrålende spil.

Spillet var simpelthen for langsomt og forkrampet, hvilket gav de perfekte betingelser for gæsterne.

Som halvlegen skred frem, så blev det bedre fra Fremads side. De manglede bare den afgørende kvalitet til sidst. Den dukkede dog op efter 35 minutter, da Magnus Kirchheiner tog en høj bold ned i Holstebros felt og bankede bolden resolut i mål. En enkelt solstråle i en ellers småkedelig fodboldkamp.

I begyndelsen af anden halvleg kom der langt mere fart over feltet. I løbet af de første ti minutter kom Fremad frem til tre store chancer og to advarsler blev uddelt, da en Holstebro-spiller gerne ville skifte trøje med hjemmeholdets målscorer. Dommeren mente dog, at de involverede parter var lige gode om det og præsenterede dem for en advarsel hver.

Der var lagt op til drama.

Annonce

Bevidstløs målmand

Dramatisk blev det også, men ikke på den måde, man havde drømt om. Kort tid efter faldt Holstebros målmand Andreas Raahauge bevidstløs til græsset efter et indlæg fra Aarhus Fremad. I forsøget på at nå frem til bolden, landede han forkert eller kolliderede med en holdkammerat på en så uheldig måde, at han pludselig ikke var kontaktbar. Der blev dog handlet hurtigt fra holdkammerater, modspillere og de læger, som var til stede på stadion.

Efter et kvarters spilstop kunne målmanden derfor hjælpes op på en båre og blev kørt til hospitalet, hvorefter kampen blev genoptaget.

Her forsøgte Aarhus Fremad igen at sætte sig på tingene, men formåede ikke at finde det afgørende moment. I stedet kun gæsterne pludselig juble, da de på et par hurtige positioner kom op i den anden ende og til afslutning. 1-1.

Aarhus Fremad er dog ikke et mandskab, der lader sig slå ud af kurs. I de resterende minutter af kampen lagde de et solidt tryk på gæsterne, der på bedste vis forsøgte at beskytte den nye mand i målet. De stod imod i et stykke tid, men da indskiftede Nikolaj Kirk besluttede sig for at forsøge sig fra distancen, kunne de ikke gøre det store.

Et flot spark henover målmand og op i det fjerneste hjørne sikrede Aarhus Fremad det de skulle bruge.

En sejr på 2-1 og et stort strejf af solskin, der matchede den nye trøje.

Nikolaj Kirk vidste, at han var nødt til at tage chancen, da den bød sig til allersidst. Foto: Ole Nielsen.
Annonce

Træner hver eneste dag

- Det var lidt en skuffelse for mig i sidste uge, da jeg måtte udgå efter 25 minutter med en skade. Derfor var det rigtigt dejligt at komme ind og kunne hjælpe holdet til sejr, sagde målscorer Nikolaj Kirk.


Jeg havde en situation, der mindede om den her, hvor jeg forsøgte at spille bolden dybt. Så da jeg fik muligheden anden gang, vidste jeg, at jeg var nødt til at tage chancen

Nikolaj Kirk


- Det er ikke sidste gang, at vi kommer til at møde en modstander, der ikke vil så meget og stiller sig ned. Vi træner med at spille mod sådan en modstander hver dag. I træningskampene har vi også set gode ud, så vi kan godt løse det, men vi skal lige finde det gode spil frem igen, sagde målscoreren, der ikke var i tvivl om, hvad han skulle gøre, da han fik chancen til sidst.

- Jeg havde en situation, der mindede om den her, hvor jeg forsøgte at spille bolden dybt. Så da jeg fik muligheden anden gang, vidste jeg, at jeg var nødt til at tage chancen, og så var det meget fint at se den flyve ind.

- Det var vigtigt at vinde i dag. Hvis vi skal rykke op, så skal vi have så mange point som muligt. Det er ligegyldigt om det er i kamp et, to eller 10. Vi skal vinde så mange kampe, som vi kan, sagde Kirk.

Annonce

Modgangen prellede af

Cheftræner Morten Dahm Kjærgaard var godt tilfreds med, at hans hold blev ved med at holde trykket efter gæsternes udligning.

- Vi følte, at vi havde domineret en kamp, som vi gerne ville have været bedre i. Vi syntes, at vi havde været bedst og ventede bare på, at målet til 2-0 ville komme. Bum, så stod den 1-1. Det kan slå mange ud, men jeg synes, at den måde vi formåede at kontrollere vores følelser på og fortsætte med at gøre de rigtige ting, var fedt, sagde træneren og fortsatte:

- Med så ung en trup, der gerne vil spille fodbold og gerne vil spille med i toppen, kan vi godt finde pres både indefra og udefra, der kan påvirke os. Det er derfor interessant, at vi i to kampe i streg har formået ikke at slå op i banen eller er begyndt at spille på en helt anden måde, fordi vi har mødt modgang. Vi har fastholdt vores sammenhæng og formået at dominere kampene. Sidste gang var det nok til, at vi kom tilbage og fik et point mod Frem. I dag var det nok til tre point. De point, hvor man kommer tilbage, er nogle af dem, som man er rigtigt glad for i den sidste ende af sæsonen, sagde cheftræneren.

Fakta, 2. division

Aarhus Fremad - Holstebro Boldklub 2-1 (1-0)

Mål.: 34. 1-0 Magnus Kirchheiner, 87. 1-1 Matias Fjeldal Olsen, 90. 2-1 Nikolaj Kirk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce