Annonce
Aarhus

Kløvedal sendte besøg på Aarhus-museum helt i top

Kronprins Frederik åbnede udstillingen "Frihedens Værksted", og Troels Kløvedals søn Mikkel Beha Erikchsen var med. Foto: Kim Haugaard
Næsten 100.000 besøgte Naturhistorisk Museum til "Frihedens værksted".
Annonce

AARHUS: Kløvedal-udstillingen "Frihedens værksted" trak ikke færre end 98.000 gæster til Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Det er med afstand den mest besøgte udstilling nogensinde på museet og et uhørt stort tal for museet, der hele sidste år havde 62.353 gæster.

Museet for Søfart i Helsingør har netop åbnet udstillingen på hjemmebanen i Helsingør, hvor den har samme titel og allerede har fået gode anmeldelser.

Fra første dag, 1. november 2018, rykkede folk ind i stort tal på Naturhistorisk Museum, da udstillingen om Troels Kløvedal og hans sejladser med Nordkaperen åbnede. Siden gik det i en lind strøm, indtil den lukkede 8. september.

- Vi er stolte over antallet og er opmærksomme på interessen for karakterfulde mennesker, der repræsenterer mere end sig selv. Det er en overvejelse værd for nye udstillinger, siger Bo Skaarup, direktør for Naturhistorisk Museum.

Ved åbningen af udstillingen i Helsingør overrakte han Troels Kløvedals enke Else Marie Meldgaard to logbøger, som publikum til udstillingen havde skrevet i.

Kronprins Frederik åbnede udstillingen i Aarhus, og Troels Kløvedal var med, men døde kort tid efter og blev bisat fra Holmens Kirke i København.

Bo Skaarup har været havbiolog i Stillehavet, hvor Kløvedal sejlede. De mødtes i Ebeltoft, og Skaarup har haft en enkelt sejltur med Kløvedal - fra Ebeltoft til Egå i foråret 2018.

- Jeg havde ikke drømt om, at jeg skulle se de danske kyster i foråret igen, skrev Kløvedal på sin ipad efter turen, forklarer Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce