Annonce
Rejser

Klager over feriehuse handler mest om rengøring

Feriehus ved Henne Strand. Foto: Visit Denmark/Roland Jung

Mangelfuld rengøring er det klagepunkt, der fylder mest hos Ankenævnet for Feriehusudlejning. Det kan for eksempel være dårlig lugt og mug i brusekabinen. Det skriver Standby.dk, der er et branchemedie om rejser og turisme.

Oplever man, at feriehuset, man har lejet, for eksempel mangler rengøring, er det vigtigt, at man som forbruger giver udlejeren mulighed for at rette op på klagepunktet, lyder rådet fra Ankenævnet for Feriehusudlejning. Den samme anbefaling giver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Det er vigtigt, at udlejeren får mulighed for at rette op på den mangelfulde rengøring. Giver man ikke udlejeren mulighed for det, risikerer man som lejer at stå dårligt i en klagesag, siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann, i en pressemeddelelse.

Der er omkring 220.000 feriehuse i Danmark, men kun cirka 40.000 udlejes, så de indgår i de officielle statistikker. /mepje

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce