Annonce
Aarhus

Klap nu i, når musikken spiller: Northside deler hold-kæft-bolsjer ud

Der danses, festes og lyttes under Northsides koncerter - men angiveligt småsnakkes der også alt for meget til gene for både gæster og musikere. Arkivfoto: Flemming Krogh
Northside og Hifi Klubben er gået sammen om at få festivalgæster til at stoppe deres sniksnak under koncerterne.

AARHUS: Med de sædvanlige, enkelte undtagelser kan vi alle sammen godt finde ud af at være stille i teatret, i Musikhuset og i biografen. Det kniber tilsyneladende noget mere, når musikken spiller ved udendørs koncerter.

Sidste år var det et af de store samtaleemner efter Northside, hvor både anmeldere og gæster brokkede sig over sniksnakkende festivalgæster, der ødelagde musikoplevelserne.

I år er festivalen derfor gået i partnerskab med Hifi Klubben, og sammen kommer de to med opfordringen: ”Just listen”. Og med opfordringen følger et godt, gammeldags hold-kæft-bolsje, der deles ud på festivalpladsen.

- Vi vil gerne lave lidt sjov nudging med et bolsje og en positiv dialog om noget, vi alle kan blive enige om. At koncerter og festivaler er steder, hvor man skal give sig hen til oplevelsen og bidrage til en positiv stemning, så alle kan få nogle fantastiske musikalske oplevelser, siger talsmand for Northside, John Fogde i en pressemeddelelse.

Annonce

Når man stiller sig blandt andre musikelskere til en koncert, opfordrer vi til, at man tager et aktivt valg om at give koncerten sin fulde opmærksomhed og lytte efter.

Ditte Sohn Mikkelsen, marketingschef i Hifi Klubben

Ingen løftede pegefingre

Partnerskabet mellem Northside og Hifi Klubben er nyt, og begge er enige om, at det er af den slags, som giver værdi for begge parter – såvel som for deltagerne på festivalen.

- Med en opfordring til festivalgængerne om at lytte mere ligger partnerskabet i helt naturlig forlængelse af vores brandposition, siger marketingschef i Hifi Klubben, Ditte Sohn Mikkelsen.

- Vi vil gerne sætte fokus på problematikken på en sjov måde og med et glimt i øjet minde folk om, at de skal huske at lytte og nyde musikken. Vi løfter ikke pegefingeren. Der skal være masser af plads til at hygge og snakke på en festival. Men når man stiller sig blandt andre musikelskere til en koncert, opfordrer vi til, at man tager et aktivt valg om at give koncerten sin fulde opmærksomhed og lytte efter. Både for egen og andres skyld, siger hun.

Begge parter håber at opfordringen på årets festival vil skabe ringe i vandet

- Det handler ikke kun om Northside, men er en udfordring for alle danske festivaler og spillesteder. Derfor håber vi med denne kampagne at kunne sende et positivt signal om, at vi tager debatten seriøst, og forhåbentlig kan vi sammen med HiFi Klubben være med til at påvirke til en holdningsændring, siger lyder det fra John Fogde.

"Just Listen" kommunikeres via sociale medier som en positiv opfordring til alle deltagere allerede inden festivalen starter. Og budskabet vil løbende blive kommunikeret fra scener og storskærme under hele festivalen, oplyser Northside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce