Annonce
Østjylland

Klapsalve til Gylling: Er med i opløb om landsbypris

Gylllings foreninger byder på alt fra rockfestival til e-sport og banko. Arkivfoto: Morten Pape

Gylling: Foreningerne blomstrer, og derfor har Odder Kommune indstillet Gylling til prisen som Region Midtjyllands Landsby 2020.

Lokalrådet har sammen med foreninger i byen skrevet en ansøgning for at komme i betragtning til prisen, oplyser kommunen på sin hjemmeside.

- Det er svært at finde en landsby med så godt et sammenhold og så mange foreninger, som der er i Gylling, skriver lokalrådsmedlem Marie L. Tefre i ansøgningen.

Gylling har blandt andet en eventforening, der for nylig blev kåret til årets lokale forening i Region Midtjylland. Den konkurrence stod et brændstofselskab bag, mens det er politikere i regionen, der vælger, hvem der bliver årets landsby. Det sker i slutningen af marts, og prisen overrækkes i maj.

Prisen er lavet for at understøtte de ildsjæle, der skaber gode fællesskaber rundt omkring. Hvis Gylling vinder, følger der 150.000 kroner med, som kan bruges til faciliteter og aktiviteter i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce