Annonce
Aarhus

Klar besked til pårørende: Bliv væk fra plejehjem

Pårørende får ikke lov til at komme ind og besøge pårørende på plejehjemmene de næste par uger. Arkivfoto: Robert Wengler
Der kommer mere rengøring på plejehjemmene, som også vil tænke i mere omsorg, fordi familie og venner ikke må komme på besøg de næste mindst 14 dage.

AARHUS: ”Du må ikke besøge din ægtefælle eller din gamle far eller mor de næste mindst 14 dage”.

Sådan lød beskeden torsdag til pårørende til ældre på kommunens plejehjem. Nogle blev ringet op, andre fik det i facebookgrupper eller ved indgangsdøren: Ingen adgang for gæster udefra.

Ikke adgang for dig, der har en ægtefælle, en mor eller far eller en slægtning på plejehjem. Ikke adgang for de mange frivillige, der skaber aktiviteter og livsglæde på plejehjem og lokalcentre. Ikke adgang for håndværkere, postbude eller andre servicemedarbejdere, med mindre det er noget helt uopsætteligt.

- Vi formoder, at antallet af smittede beboere og medarbejdere kan stige de kommende dage. Og det kan gå stærkt, siger direktør for Sundhed og Omsorg, Hosea Dutschke. Foto: Axel Schütt
Annonce

Særligt udsatte

Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg lukker ned for adgang til byens plejehjem for at hindre smittespredning med coronavirus blandt nogle af de sundhedsmæssigt mest sårbare i samfundet.

- Pårørende skal blive væk fra plejehjemmene i Aarhus. Plejehjemsbeboere - og ældre, svækkede i eget hjem - er særligt udsatte for coronavirus, siger Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg.

Nu er det altså ikke kun på Hørgården i Risskov, hvor to beboere og en medarbejder har vist sig smittet med corona, at der er adgangsforbud. Nu gælder det alle kommunens plejehjem og plejeboliger.

Annonce

Antallet kan stige

Torsdag eftermiddag så personalesituationen tilstrækkelig ud, ifølge direktøren.

- Men vi formoder ud fra myndighedernes vurdering og indmeldinger fra vores lokalområder, at antallet af smittede beboere og medarbejdere kan stige de kommende dage. Og det kan gå stærkt, siger han.

Af samme grund er Sundhed og Omsorg i fuld gang med at forberede nødplaner.

- Vi ser på, hvordan vi skal prioritere i opgaverne, herunder at sikre, at vi kan give alle svage og ældre borgere den nødvendige pleje. Måske skal vi have fat i elever og pensionerede sundhedsfaglige medarbejdere og ansatte med sundhedsfaglig baggrund, der ikke arbejder med daglig pleje. De kan alle blive en del af nødberedskabet, siger Hosea Dutschke.

Annonce

Særlige undtagelser

Forbuddet mod besøg er helt generelt, men direktøren afviser ikke, at der kan opstå nogle særlige situationer, hvor det er nødvendigt at komme på besøg, men det skal aftales med det enkelte plejehjems forstander.

Det kan føles som isolation for de ældre, at de ikke må modtage besøg i flere uger, men ifølge direktøren er det en helt særlig situation og plejehjemmene gør alt for at mindske spredning af coronavirus, og vil både give pleje og omsorg til beboerne.

Han nævner, at familie også kan kontakte beboerne telefonisk, ligesom medarbejdere kan overbringe beskeder fra familie og venner.

Bliver der gjort ekstra rent på plejehjemmene i de kommende uger for at sikre hygiejnen?

- Vi ved fra anbefalinger, at det kan mindske spredning af coronavirus, når der hyppigt bliver gjort rent og brugt vand og sæbe efter kontakt mellem mennesker, siger Hosea Dutschke.

Annonce

Gratis artikler

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce