Annonce
Kultur

Klar, parat, start: Så er holdet sat i Music City Aarhus 2022

Bestyrelsen er nu valgt til i den nystiftede forening Music City Aarhus 2022, der vil samle forskellige musik-aktører i byen og arbejde hen imod 2022, hvor de i et år vil sætte fokus på musikken i Aarhus. Foto: Aarhus Volume

AARHUS: Omkring 140 musikinteresserede århusianere var torsdag eftermiddag samlet på Aros for at skyde gang i Music City Aarhus 2022. Et initiativ, der skal sætte endnu mere fokus på musiklivet i Aarhus og arbejde hen imod en form for 'musikkens kulturhovedstadsår' i 2022.

Foreningen holdt stiftende generalforsamling og havde på forhånd taget otte personer i ed, som havde sagt ja til at træde ind i bestyrelsen for at fortsætte det arbejde, som det frivillige netværk allerede har igangsat og arbejdet på gennem de sidste 16 måneder.

De otte er: Astrid Elbek (bestyrelsesformand, Fonden Voxhall), Poul Dalsgaard (direktør, Classic Car Race), Jonas Larsen (Institut for (X)), Anne Thorø (direktør, Studenterhus Aarhus), Peter Rønnow (partner, DLA Piper), Marie Højlund (musiker og assistant professor AU), Carsten V. Nielsen (direktør, Train) og Camilla Aneto (Det Turkise Telt).

Til generalforsamlingen var det desuden muligt at vælge op til fire yderligere medlemmer af bestyrelsen.

Der var 13 kandidater som stillede op, og her blev følgende valgt ind: Line Tjørnhøj (musiker), Mette Dahl Kristensen (musiker, medlem af Musikudvalget og Kunstrådet), Signe Tobiassen (musiker) og Thomas Qvist (lydtekniker, Det Jyske Musikkonservatorium).

Foreningens bestyrelse vil konstituere sig på første bestyrelsesmøde for derefter at begynde arbejdet mod at sikre politisk velvilje og et økonomisk fundament for at sikre, at 2022 bliver musikkens år i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce