Annonce
Kultur

Tivoli Friheden klar til åbning: Forlystelse fra 1985 bliver erstattet af ny familievenlig attraktion

Direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg glæder sig til 1. april, hvor forlystelsesparken åbner sæsonen. Arkivfoto: Axel Schütt
Aarhus' forlystelsespark er snart klar til at lukke portene op til 2021-sæsonen, der byder på nyheder, farverige forårsblomster og et hav af gode, gamle traditioner. Nå ja, og så nogle corona-tiltag, der skal sikre gæsternes tryghed.

AARHUS: Det har være småt med fornøjelserne i forbindelse med corona-nedlukningen. Fodboldkampene bliver spillet for tomme tribuner, mens teatre, spillesteder, restauranter og biografer har været lukket ned. Det samme har dyre- og forlystelsesparker. Der har således været langt mellem fornøjelserne.

Nu begynder det så småt at lysne. Således melder Tivoli Friheden, at forlystelsesparken er klar til at lukke gæster ind fra 1. april. Selvom den melding nok skal skabe glæde blandt århusianerne, så er det intet sammenlignet med den glæde, som Tivoli Frihedens direktør Henrik Ragborg føler.

- Vi glæder os helt enormt til igen at åbne parken. Vi har mange nyheder på programmet blandt andet en helt ny forlystelse og en stor fejring af foråret, og vi kan slet ikke vente med igen at berige og bevæge vores gæster, fortæller Henrik Ragborg.

Annonce

Grin og hvin

Den nye forlystelse hedder 'Solstorm'. Den erstatter den populære forlystelse Jeep Safari, der har været i parken siden 1985.


Vi vil gerne være det sted, hvor forældre kan få nogle gode oplevelser sammen med børnene, og det kan de i en forlystelse som 'Solstorm'

Henrik Ragborg, direktør i Tivoli Friheden


Den familievenlige 'Solstorm' sender gæsterne ud på en rejse rundt om solen i en af de fire planetvogne.

- Samtidig med at vognen drejer om sig selv, drejer hele forlystelsen også om sig selv, så gæsterne rammer solstormen i et dobbelt rundtosseri. Så der er garanti for både grin og hvin – hos alle aldre, lover direktøren.

'Solstorm' hedder forlystelsesparkens nye slagnummer. Pressefoto

Han er rigtig glad for forlystelsen, som er en klassisk Tivoli Friheden-forlystelse. Den er ikke vildere end at børnene kan få glæde af den, og er man 95 cm eller derover er man velkommen sammen med en voksen.

- Vi vil gerne være det sted, hvor forældre kan få nogle gode oplevelser sammen med børnene, og det kan de i en forlystelse som 'Solstorm', siger Henrik Ragborg.

'Solstorm' er netop ankommet til Aarhus og bliver monterer hurtigst muligt, så den er klar til åbningen 1. april.

Annonce

Coronaen spøger

Selvom Tivoli Friheden åbner portene spøger coronaen stadig i kulissen i form af ekstra sikkerhed og rengøring. For eksempel skal gæster over 15 år fremvise dokumentation for, at de er blevet testet negativ for covid-19 maks. 72 timer før ankomsten til Tivoli Friheden.

- Når vi åbner 1. april, vil der forsat være et meget synligt element af ekstra rengøring og hygiejne samt krav om afstand. Forholdsreglerne handler om ansvarlighed overfor fællesskabet – og selvfølgelig helt konkret om at beskytte både gæster og medarbejdere, forklarer direktøren.

Det er endnu usikkert, hvornår Tivoli Friheden kan byde på Fed Fredag. Foto: Axel Schütt

Sidste sæson var der en periode, hvor forlystelsen 'Cobraen' kun måtte have halvdelen af pladserne besatte. Det blev senere ændret til fuld bemanding, men med krav om mundbind.

Endnu har myndighederne ikke meldt alle retningslinjer ud, så det er stadig uklart hvor store kravene til afstand og brug af mundbind bliver.

- Men vi skal nok sørge for at der bliver holdt god afstand i køsystemerne, lover direktøren.

Annonce

Fed Fredag endnu usikker

Mens Tivoli Friheden har en lang række af sæsonens tiltag på plads, er der endnu uvished omkring Fed Fredag. Den foreløbige plan er, at koncerterne begynder engang midt i maj, men trækker genåbningen efter corona-epidemien ud, kan koncerter blive flyttet til senere på sommeren, ligesom der er mulighed for, at nogle Fed Fredag-koncerter bliver afviklet om lørdagen i stedet.

- Vi er klar, når vi får lov, siger Henrik Ragborg.

Tvioli Friheden 2021

1. april åbner Tivoli Friheden portene for gæsterne.

Her er noget af det som parkens gæster kan se frem til i løbet af 2021:

Forår i fuldt flor

  • Til maj vil over 100.000 farverige og frodige forårsblomster som tulipaner, narcisser, prydløg og kejserkroner pryde overalt i parken. Blomsterfloret vil være syv gange så stort som normalt og er Tivoli Frihedens velkomsthilsen til et spirende og længeventet forår. Det er den århusianske havemand Claus Dalby, der har designet og sammensat parkens bede.
  • Forår i fuldt flor, 1. maj – 30. maj 2021.

Danmarks største Blomsterfestival vender tilbage

  • Hele juli vil landets største blomstermekka fylde alle afkroge af Tivoli Friheden og flere tusinde blomster vil vokse op af forlystelserne, sno sig rundt om træerne og vælte ud af skraldespandene. Sanseoplevelsen er i fokus på den populære Blomsterfestival, når Frihedens sommergæster igen kan se, mærke, dufte, smage og tænke blomster på en helt ny måde – som mad, kunst, traditioner, historie, miljøaktivisme og meget andet.
  • Blomsterfestival, 1. juli – 8. august 2021.

Efterårsferien bliver fyldt med gys & gru

  • I efterårsferien er intet, som det plejer i Tivoli Friheden. Parken forvandles nemlig til et sandt paradis for hekse, spøgelser og uhyggelige zombier, når Friheden for 14. år i træk byder velkommen til Halloween i efterårsferien. Både dag og aften er parken fyldt med fantastiske oplevelser for hele familien – fra græskarudskæring og magiske lyssætninger til et horrormysterium, hvor Pjerrot indtager rollen som øksemorder.

Jul i Friheden

  • Der er garanti for at få julelys i øjnene, når Tivoli Friheden igen i år inviterer gæster indenfor til et magisk juleland spækket med over 300.000 julelys, julemandens værksted, julekor, juleboder, kulinariske oplevelser og Danmarks måske højeste juletræ af lys. Blandt andet kan gæster glæde sig til at spadsere gennem en 70 meter lang lystunnel med 50.000 LED lys, ligesom man kan opleve mere end 16 kilometer juleranker, der pryder parken.

På grund af corona-epidemien var 2020 ikke noget godt år økonomisk. Ifølge direktøren endte det i et minus på omkring ni millioner kroner.

- Og vi bliver heller ikke rige i 2021. Det hele bliver nok først normaliseret i 2022, lyder forventningen.

Tivoli Friheden byder igen i år på masser af blomster. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce