Annonce
Aarhus

Klar til indvielse: Nu får letbanen et nyt stop

Aarhus Letbane åbner ny station ved Risskov Strandpark. Foto: Henrik Lund
Beboerne omkring Risskov Strandpark har fra mandag eftermiddag kort afstand til nærmeste letbanestation - og dermed hurtig adgang til det centrale Aarhus.

RISSKOV: Efter at have arbejdet på anlægget af en ny letbanestation ved Risskov Strandpark siden juli, er arbejdet nu fuldført. Fra mandag 14. september begynder letbanetogene at standse ved den nye Risskov-station.

Det fortæller Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Den nye station skal blandt andet betjene en helt ny bydel, der er ved at blive etableret på arealet, hvor det gamle Psykiatriske Hospital i Risskov lå. Maskinerne har længe været i fuld gang med at bygge 1.200 nye boliger i den nye Bindesbøll Byen.

Annonce

Sammen med resten af det sydlige Risskov kan de nye beboere se frem til en endnu bedre forbindelse til Aarhus midtby, når det nye letbanestop ved Rolighedsvej og Risskov Strandpark.

- Det nye letbanestop giver borgerne i det sydlige Risskov en god, hurtig og nem forbindelse til midtbyen og til oplandet. Jeg er glad for, at det gennem et godt og tæt samarbejde er lykkedes at få etableret et nyt letbanestop i et område med mange potentielle brugere af letbanen, siger Bünyamin Simsek, rådmand, Teknik og Miljø.

Der bliver kort afstand til den nye letbanestation i Risskov Strandpark fra den nye bydel, der anlægges ved det tidligere Psykiatrisk Hospital i Risskov. Foto: Henrik Lund

Første afgang fra Risskov Strandpark bliver mandag klokken 13.15 i retning mod Aarhus.

Passagerer der fremover skal i retning mod Aarhus får togafgange i minuttal 15 og 45, mens letbanen kører i retning mod Grenaa i minuttal 27 og 57, oplyser direktør i Aarhus Letbane Michael Borre til Århus Stiftstidende.

Han glæder sig over, at letbanen fremover forbedrer servicen i Risskov.

- Det nye letbanestop er et resultat af et tæt samarbejde mellem parterne, og det glæder mig, at vi derved forbedrer servicen for passagerne. Ikke kun det nye byområde bliver tilgængeligt, men også strandparken i Risskov, forklarer Michael Borre.

Togtider på Risskov Strandpark

Hverdage og lørdage i dagtimerne:

Halvtimesdrift med afgang fra Risskov Strandpark i minuttal .27 og .57 i retning mod Hornslet og Ryomgård/Grenaa og minuttal .15 og .45 i retning mod Aarhus.

Aftener samt søn- og helligdage:

Timesdrift med afgang fra Risskov Strandpark i minuttal .57 mod Hornslet og Ryomgård/Grenaa og i minuttal .15 mod Aarhus.

Grenåbanens strækning gennem Risskov var lukket i to uge i juli, mens det første arbejde på anlægget af Risskov Strandpark gik i gang. Foto: Henrik Lund

Ifølge Midttrafik er der ikke direkte beregnet et passagertal for den nye station. Ud over de rekreative formål og de eksisterende rejsemål, er stationen i høj grad etableret som led i tilblivelsen af boligområdet Bindesbøll Byen. Passagertallet ventes naturligt at stige i takt med udbygningen af dette område.

Stationer i Risskov

Når den nye station er etableret, er der i alt tre letbanestationer i Risskov. Foruden Risskov Strandpark, standser letbanetogene også ved Vestre Strandallé og Thorsøvej.

Oprindelig havde Risskov station på Grenåbanen, der lå ved indgangen til skoven. Den station blev nedlagt i 1970.

Derudover har der også i to kortere periode været station ved Den Permanente.

Endvidere var der i forbindelse med en tidligere udgave af nærtrafik på strækningen tilbage i 1920'erne og 1940'erne en station med navnet Fortevej, som lå meget tæt på Vestre Strandallé, en station kaldet Strandvænget, som lå umiddelbart nord for Risskov Strandpark og en station ved Grenåvej med navnet Grenaa Landevej.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Sport

Fodboldlegende er gået bort: Lars Høgh er død 62 år gammel

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Sport

Bittert nederlag: Den russiske bjørn smækkede med poten

Østjylland

Se den vilde video: Flere hundrede krondyr krydser vejen foran Thomas' bil - nu tager folk på hjorte-safari

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Alarm 112

53-årig mand måtte køre i grøften: Spøgelsesbilist kom ud af det blå

Annonce