Annonce
Sport

Klar til karrierens kapitel to

Jeppe Morell er fuldt fokuseret inden sin kamp 15. september, hvor en sejr kan få stor betydning for hans videre karriere i boksning. Foto: Jens Thaysen

Letsværvægteren Jeppe Morell står overfor en skæbnekamp 15. september, hvor en sejr over argentinske Ruben Eduardo Acosta kan bringe ham tæt på den øverste verdenselite.

Boksning: Der kommer et mindre sus gennem luften hver eneste gang et slag bliver sendt afsted. I kontrollerede fremstød forsøger de to boksere at komme tættere på muligheden for en god slagserie. Intet bliver dog givet væk. Koncentrationen er høj. Det samme er straffen, hvis man træder forkert.

Jeppe Morell har prøvet at tage det forkerte skridt. Det skete i hans seneste kamp mod svenske Sven Fornling, hvor alt for meget støj i kulissen bragte den århusianske bokser ud af balance og endte med at koste en flænge over øjet og det andet nederlag på hans professionelle CV.

Morell lader sig dog ikke slå ud. Faktisk er han kendt for at rejse sig op og komme videre.

15. september har han mulighed for at tage et stort skridt frem i sin professionelle karriere, når han møder argentinske Ruben Eduardo Acosta i Frederiksberg Hallerne. Argentineren er 50 pladser højere placeret end sin danske modstander, der ligger nummer 139 på verdensranglisten. Vinder Jeppe Morell, så vil han få halvdelen af sin modstanders ranglistepoint og stryge lige ind top 50.

En gylden mulighed for Morell.

- Min forventning til mig selv er, at jeg er den bedste på dagen og at jeg er den stærkeste person på dagen. Det er målet. Er jeg det, så har jeg ro i min sjæl, siger Jeppe Morell, da avisen møder ham inden et af ugens mange træningspas i lokalerne ved Fjordsgade Skole.

- Det der kan frustrere og genere mig er, hvis jeg har fået en stor chance og jeg på dagen kun er en skygge af mig selv. Så er der noget, som jeg har gjort helt forkert. Det var sådan, det var i min seneste kamp. Jeg har måtte se på mine egne fejl og rette dem, og det har jeg gjort. Jeg er rolig op til den her kamp. Det er en hård kamp. Han er en god modstander. På papiret er der nok nogle, som vil give ham favoritrollen. Men jeg tager ham. 100 procent.

Annonce

Hvis du ikke er kalkuleret, så kan du komme til at lave nogle fejltagelser, som kan have store konsekvenser. Jeg er på et tidspunkt i min karriere, hvor jeg ikke har plads til at træde ved siden af.

Jeppe Morell

Blå bog

Navn: Jeppe MorellFødt: 24/10 1989

Vægtklasse: Let sværvægt

Promoter: Danish Fight Night - Mogens Palle og Brian Nielsen

Kampe som professionel: 10 - 8 sejre og 2 nederlag

Er placeret som nummer 139 på verdensranglisten

Bosat i Aarhu

Hver eneste dag bliver støvlerne snøret i træningslokalerne på Fjordsgade Skole. Foto: Jens Thaysen

Kalkuleret

Hans træner Thomas Povlsen fortæller, at det er en helt ny bokser, der er kommet frem i det seneste halve år. En mere kontrolleret og professionel person. Det er Jeppe Morell enig i.

- Jeg er blevet klogere på mig selv. Jeg er blevet bedre til at se på mig selv udefra og finde svar på, hvad der skal til, for at jeg bokser godt i ringen. Hvis jeg bokser godt, så ved jeg, at jeg er en god bokser og jeg har en stor vilje, så sandsynligheden for, at jeg vinder, er stor. Men hvad er det, der skal til? Hvad er opskriften til, at jeg præsterer? Den mener jeg, at jeg har fundet. Jeg skal have nogle folk omkring mig, som jeg stoler på. Jeg skal sove i mit eget hjem og ikke på et eller andet hotel i USA. Jeg skal kontrollere min diæt og min træning. Jeg har en notesbog, hvor jeg ved, hvornår jeg skal træne og ikke skal træne. Jeg ved hvornår jeg skal spise og hvad jeg skal lave, hvis jeg ikke træner. Jeg er blevet mere professionel, siger Morell og uddyber:

- Hvis du ikke er kalkuleret, så kan du komme til at lave nogle fejltagelser, som kan have store konsekvenser. Jeg er på et tidspunkt i min karriere, hvor jeg ikke har plads til at træde ved siden af. Hvis jeg ikke vinder min næste kamp, så er det nok det. Men jeg vinder den kamp, så det er slet ikke inde i mine overvejelser. Jeg tænker ikke over det. Jeg ved, jeg har gjort, hvad der skal til i min optakt til kampen, siger Jeppe Morell.

Karrierens kapitler

Han vil gerne inddele sin karriere i kapitler. Det første kapitel var hans 10 første kampe som professionel.

- Efter min sidste kamp kunne jeg godt mærke, at jeg ikke skulle til USA igen. Der var også nogle folk derhjemme på mit gamle hold, der var lidt sure på mig, fordi jeg havde forladt dem og var taget til USA. Det kan jeg godt forstå. Det var en fejl og nu må jeg begynde forfra. Jeg kan godt lide at dele min karriere ind i kapitler. Mine første 10 kampe var kapitel et. Det var min oplæring, dannelse og person som bokser, der blev skabt i det afsnit. Jeg vandt otte kampe og tabte to. Den ene bokser, som jeg tabte til, slog jeg igen, og det andet nederlag var i en titelkamp. Nu er jeg kommet til kapitel to. Jeg har skiftet mit hold. Jeg er professionel og jeg er blevet kalkuleret. Jeg ved, hvad der er godt for mig og jeg går ikke på kompromis med noget. Der er ingen nemme løsninger og ingen overspringshandlinger. Jeg tror på, at der venter mange sejre i fremtiden og jeg tror jeg kan komme i nærheden af en titelkamp, siger Morell og understreger, at selvom presset er stor på hans person, så har han tidligere vist, at han kan håndtere presset, når han er godt forberedt.

- Der var en person, som sagde til mig, at forskellen på en god atlet og en topatlet var, at topatleten kunne præstere under pres, mens den gode atlet ville bukke under for presset. De er begge dygtige, seriøse og kanontrænet, men når det gælder, så er det topatleten der rykker. Det er det jeg skal vise, at jeg er i den her kamp. Der er jo et pres på mig. Det er bedre at anerkende det pres end at fornægte det. Det kan ikke negligeres.

- Jeg har vist, at jeg kan håndtere det pres, men jeg har også vist det modsatte. Det gjorde jeg desværre i min titelkamp mod Sven Fornling, men det har jeg vendt til dyrebar læring. Den erfaring har jeg allerede taget med mig i mine forberedelser til den her kamp, for det var jo ikke kun på aftenen, at det gik galt. Det var jo også i optakten til min titelkamp. Jeg lavede jo alting om i sidste øjeblik og det gjorde, at jeg stod og var usikker på kampdagen. Det var først, da jeg stod i ringen, at jeg kunne mærke, den var gal. Jeg vidste ikke hvad jeg kunne, for jeg havde ikke testet det af. Sådan er det ikke denne gang. Jeg har gjort alt, hvad jeg skulle og lige efter planen.

Lørdag 15. september indleder Morell kapitel to i bogen om hans karriere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce