x
Annonce
Aarhus

Klar til kræmmermarked: Så er der dækket op til 207 kræmmere

Kræmmerchef Preben Hingeberg (i blå T-shirt) og hans mandskab gør klar til kræmmernes boder. Foto: Michael Svenningsen

Lions-folk fra syv klubber har gjort klar til det store Århus Kræmmermarked fra torsdag.

AARHUS: Alt skal være på plads, når 207 kræmmere møder op med deres vogne og boder. Så siden søndag har folk fra syv århusianske Lions-klubber været i gang med at gøre det store område på Tangkrogen klar til åbningen af Århus Kræmmermarked torsdag.

De store telte er sat op, og med rød-hvide bånd er stadepladserne markeret. Kræmmerne skal bare have at vide, hvilken en de skal tage, når de kommer.

20 personer fra Lions arbejdede mandag, 35 tirsdag og 80 onsdag.

- Den sidste dag inden åbningen er der altid 117 ting, som skal gøres, bare sådan noget som at skrive fem numre til Mobilpay op og dele dem rundt tager tid, siger Preben Hingeberg, der har været Kræmmermarkedets chef siden 2015.

- Det her kræver kræfter, siger han og løfter et af de mange store kabler, som skal føre strøm rundt. De ligger i store trækasser. Der skal meget til, når de mange kræmmere og andre salgssteder og scener skal forbindes med strømforsyningen.

Annonce
I dete store telt kan være 1200, men vi har aldrig flere end 800 inde, siger Preben Hingeberg. Foto: Michael Svenningsen

Mad og drikke deles rundt

Onsdag aften skal mad, øl og andre drikkevarer deles rundt til salgsstederne, så det er klar, når de første gæster kommer torsdag kl. 10.

- Det nytter ikke, at vi først skal i gang med det på selve dagen, eller at brødet først skal tøes op, siger Preben Hingeberg.

Teltene skal både sættes op og tages ned, og Aarhus Teltudlejning får travlt. 41 af kræmmerne har lejet et telt der, og mandag kl. 16 skal de være fjernet.

- Vi skal aflevere pladsen tirsdag kl. 9, og da skal den se ud, som da vi modtog den, siger han, der har minibrandmænd til at hjælpe med at holde orden, og på toiletterne sørger voksne spejdere for en god standard.

Kabler og andet udstyr ligger klar. Kræmmermarkedet ejer fire containere til opbevbaring. Og kablerne er tunge, siger Preben Hingeberg. Foto: Michael Svenningsen

To har været med alle år

Der er udskiftninger, men 70 procent af kræmmerne kommer igen år efter år. To har været med alle 29 år.

- Vi giver dem et tilbud om at komme med næste år til samme pris som i år, hvis de melder sig til, inden de tager hjem, siger Preben Hingeberg. Stadeprisen bliver sat op. Til gengæld bliver det med bierfest næste år, og alle kræmmere bliver inviteret en af aftenerne.

Men lige nu handler det om i år, siger Hingeberg og viser det store telt.

- Der er plads til 1200, men vi tager aldrig flere end 800 ind. Det er dog nok til, at der bliver serveret mellem tre og fem ton pomfritter på de fire dage, siger han.

Sidste år var der omkring 950.000 kroner i overskud, men der manglede en dag i forhold til i år, fordi det foregik i bededagsferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce