Annonce
Sport

Klar til kvartfinale: Aarhus kogte over lørdag aften

EM-sejren blev fejret ved to kæmpe storskærmsarrangementer i Aarhus lørdag aften, hvor stemningen aldrig nåede under kogepunktet.

AARHUS: Lørdag aften var tusindvis af danskere samlet til folkefest i Aarhus foran storskærme på Ceres Park og i Musikhusparken, hvor de i fællesskab kunne se landsholdet banke Wales 4-0.

Århus Stiftstidende var på pletten ved begge arrangementer for at tage temperaturen på den danske fodboldfeber. Den kunne dårligt være højere.

Stemningen på stadion var ekstatisk, da landsholdet sikrede sig billet til EM-kvartfinalen. Foto: Kristoffer Olesen

I vores tre første EM-kampe var det utvivlsomt Parken i København, der kunne bryste sig af at have det største antal danskere samlet til at overvære begivenheden, men da ottendedelsfinalen blev spillet i Amsterdam, gik æren denne gang til Ceres Park i Aarhus.

Annonce
Stor som små var kommet for at overvære Danmark knuse det walisiske landshold. Foto: Kristoffer Olesen

Ved at dele folk op i sektioner af 500 personer var det muligt for det århusianske stadion at lukke godt 7.000 mennesker ind til trods for coronarestriktionerne.

Ceres Park dannede rammen om den absolut største forsamling af danskere lørdag aften. Da Dolberg sikrede føringen efter godt en halv time eksploderede stadion, og øllet fik vinger. Foto: Kristoffer Olesen


Når vi nu ikke kunne komme til Holland, så må vi drikke bajere her!

Casper Nygaard, fodboldfan


Sejrsrus uden sidestykke

Allerede før dørene gik op til Ceres Park, var humøret højt blandt de fremmødte danskere.

- Stemningen er klasse lige nu, vi vinder det hele, lød det fra Casper Nygaard, der sammen med vennerne Jeppe, Tobias og Casper havde taget turen til det århusianske stadion.

- Når vi nu ikke kunne komme til Holland, så må vi drikke bajere her, fastslog han.

Jeppe Frandsen, Casper Christiansen, Tobias Stokholm og Casper Nygaard kaldte sejren, før de overhovedet var kommet ind til storskærmene. Foto: Kristoffer Olesen

Inde på stadionet var der blevet opstillet hele syv storskærme til lejligheden. Før startfløjtet lød, var de flestes blikke dog rettet mod bartenderne, der var travlt beskæftiget med at slukke folkets tørst.

De mange fremmødte havde en øltørst, der vist kun kunne sammenlignes med deres tørst efter sejr. Foto: Kristoffer Olesen

Da nationalhymnen skulle synges, var man dog ikke i tvivl om, hvor danskernes opmærksomhed var. Ceres Park rungede under de gjaldende fodboldfans.

Der var ikke mange bagdele i sæderne, da kampen først var fløjtet i gang. Foto: Kristoffer Olesen
Annonce

Musikhusparken var flyvende

I Musikhusparken var der også lagt an til en fodboldfest af dimensioner - dog med lidt færre deltagere, end det var tilfældet på Ceres Park.

Det kunne man dog ikke mærke på atmosfæren. Mens landsholdet hamrede den ene kasse ind efter den anden i kampens afsluttende minutter, røg publikummet i Aarhus i en ekstase, der havde været en EM-finale værdig.

- Jeg kalder den nu, vi vinder EM, lød det fra Tue Madsen, der var taget i Musikhusparken for at overvære kampen. Foto: Kristoffer Olesen

Da det stod klart, at sejren var i hus, og Danmark var videre til kvartfinalen, var det ikke til at tro, der kun sad knap 2.000 danskere i parken foran Musikhuset. Sejrsbrølet må have nået helt til Holland.

Musikhusparken var pakket til bristepunktet, da Danmark sikrede sig plads i EM-kvartfinalerne. Foto: Kristoffer Olesen

Man behøvede dog ikke have sikret sig billet til et af storskærmsarrangementerne for at tage del i stemningen. Jublen havde længe spredt sig ud i byens gader, da kampen var fløjtet af.

Som en godt bedugget herre iført landsholdstrøje og klaphat kækt bemærkede til Stiftens udsendte på vej tilbage til redaktionen:

- Sådan gør vi sgu bare igen i næste kamp!

Da kampen var forbi, udviklede der sig et regulært folkebal i Musikhusparken. Foto: Kristoffer Olesen
Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce