Annonce
Aarhus

Klar til nyt restaurant-eventyr: Makkerpar med succes rykker fra Limfjorden til Aarhus Ø

Daniel Wulff Justesen og Anne Mortensen har tidligere stået i spidsen for Limfjordens Hus i Glyngøre. Nu har makkerparret rykket samarbejdet til Aarhus, hvor de skal gøre restaurant Havnær til en endnu større succes. Foto: Kasper Kudsk Baymler
Daniel Wulff Justesen og Anne Mortensen satte Limfjordens Hus på det gastronomiske Danmarkskort. Nu er makkerparret rykket til Aarhus Ø, hvor de åbner restaurant Havnær 16. juli.

AARHUS: Du kan nærmest ikke komme tættere på havet. Det eneste, der skiller den nye restaurant og vandet i Aarhus Bugten, er det brede fortov mellem terrassen til den nye restaurant i stueetagen på SHIP-bygningen på Aarhus Ø.

Derfor kunne navnet ikke være anderledes.

Restaurant Havnær.

Annonce

Folkene bag det nye navn i det århusianske restaurationsmiljø var heller ikke et sekund i tvivl om, at det var her, at de skulle have adresse, da de første gang så området for halvandet år siden.

Dengang var der bare et hul i jorden til en parkeringskælder, men køkkenchef Daniel Wulff Justesen og restaurantchef Anne Mortensen skulle bare vende blikket mod bugten for at blive bekræftet i, at det var her deres næste udfordring som restauratører skulle begynde.

Makkerparret havde sammen gjort Limfjordens Hus ved Glyngøre til en succes men følte, at  det var tid til at skubbe til grænserne og udfordre sig selv på et nyt niveau.

- Vi var kommet til et punkt, hvor vi ikke følte, at vi kunne komme længere. Vi havde fuldt hus hver eneste weekend. Vi syntes efterhånden, at det var svært at gøre noget forkert, og derfor var det svært at vækste mere. Så vi følte, at vi havde brug for nogle nye udfordringer. Derfor spurgte jeg Anne om hun var med på et eventyr, og det var hun, siger Daniel Wulff Justesen, da han og Anne Mortensen viser rundt på de 660 kvadratmeter, som de fik nøglerne til 1. juli.

Premiere i midten af juli

Omgivelserne er stille og roligt ved at tage form. I det store restaurantlokale er de speciallavede borde blevet stillet klar, ligesom bar og lounge-området stille og roligt er ved at tage form.


Vi følte lidt, at vi i Limfjorden var kommet til et sted, hvor det bare handlede om at holde gryderne i kog og tjene penge. Men vi vil bare gerne udfordres. Vi er stadig unge og det med pengene kan komme på et andet tidspunkt

Daniel Wulff Justesen


16. juli er den helt store premieredato for det unge makkerpar, der har taget en god håndfuld af deres tidligere ansatte med fra hjemstavnen i Salling. De skal være med til at bringe Havnær på det gastronomiske landkort i Østjylland og bygge videre på det fundamentet, der er blevet lagt over tid.

- Vi kan godt lide at sætte tingene i gang, se det udvikle sig og blive større. Vi følte lidt, at vi i Limfjorden var kommet til et sted, hvor det bare handlede om at holde gryderne i kog og tjene penge. Men vi vil bare gerne udfordres. Vi er stadig unge og det med pengene kan komme på et andet tidspunkt, siger køkkenchefen og tilføjer, at de med flytningen fra Vestjylland til landets næststørste by kan fokusere endnu mere på det, som de to unge restauratører virkelig brænder for.

Det er her, i stueetagen på SHIP, at restauranten åbner. Foto: Kasper Kudsk

- I Vestjylland spillede vi på lidt flere heste med en søndagsbuffet og mad ud af huset. Der var naturligvis en rød tråd i, at maden var hjemmelavet og super dejlig, men vi spillede i forskellige genrer i forhold til priser for at ramme de mennesker, der bor i Vestjylland. Med konceptet i Aarhus kan vi udelukkende fokusere på det, som vi elsker. Kvalitet og gourmetmad til rimelige priser, lyder det.

Annonce

Plads til 200 betalende

Men der skal også gæster ind i huset, hvis de gerne vil være med. Og selvom udsigten i sig selv får en til at dåne, så skal maden gerne gøre det samme.

- En ting er, at du skal være hurtig for at få sådan en adresse, men du skal også have is nok i maven, for vi har 200 siddepladser, og det forpligter også. Der er en husleje, der skal betales sådant sted, så man skal også have mod på en udfordring, siger Anne Mortensen.

Restaurant Havnær

Åbner 16. juli

Har adresse på Dagmar Petersens Gade 119 i stueetagen af SHIP-bygningen.

Der er i alt 660 kvadratmeter med plads til 200 gæster i restaurantens spiseafdeling, bar og lounge-område.

Det er køkkenchef Daniel Wulff Justesen og restaurantchef Anne Mortensen, der står bag restauranten. Makkerparret har tidligere gjort Limfjordens Hus i Glyngøre til en succes.

På Restaurant Havnær er fokus rettet mod fisk og skaldyr, men man kan også få et godt stykke kød, hvis det er det, man lyster.

Menukortet byder på alt fra to retter til syvretters menu med fem gange snacks og vinmenu.

Udsigten fra det store lokale er helt i top. Det skal maden også være. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Sat på spidsen er udfordringen den samme lige meget hvor du har hjemme. I bund og grund handler det mest af alt om at møde sit publikum. Og i Aarhus kan publikum imødekomme det, som vi allerhelst vil niveaumæssigt og konceptmæssigt. Så derfor passer publikum rigtigt godt til scenekunstneren, hvis man kan sige det på den måde, lyder det.

Annonce

Fokus på fisk og skaldyr

Fokus på Havnær bliver helt naturligt på fisk og skaldyr, men der vil også være mulighed for at få et godt stykke kød, hvis det er det, som lyster på dagen. Menuen er sammensat på en måde, så gæsterne kan bestille to retter og forlade restauranten mæt og med en god oplevelse, men der er også mulighed for at gå hele vejen og tage den helt store menu med syv retter, fem snacks og vinmenu.

- Daniel laver meget kreativ mad og vi leger også rigtigt gerne med maden, så den kan indbyde til samtale. Der er både klassiske retter med et twist, ligesom der er retter som ligner én ting, men er noget helt andet. Så det kan sagtens udfordre uden at gå kompromis med smag og råvarer, siger Anne Mortensen.

Anne Mortensen og Daniel Wulff Justesen brugte det meste af februar og marts på at samle 100 borde til restauranten. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Vi vil rigtigt gerne favne mangfoldigheden. Vi elsker mennesker og elsker at have gæster. Derfor er den her branche også bare perfekt for os og vores team. Vi vil gerne tage del i og fortælle andres historier. Det er det, vi kan som tjenere og køkkenfolk. Det kan godt være, at det kun er for en enkelt aften, men vi får alligevel lov til at tage del i folks historier. Jo flere forskellige historier, vi kan få, desto bedre, siger hun.

Annonce

Et slag for bæredygtighed

Og selvom de stadig er i gang med forberedelsesfasen, så kan man allerede nu få et indblik i noget af det, som de også gerne vil med den nye restaurant.

At slå et slag for bæredygtighed.

Kunderne med et skarpt blik vil også kunne se, at materialerne fra facaden på SHIP-bygningen går igen i baren, tjenerstationen og på de 100 borde, som gæsterne bliver vist hen til.

Det er Anne og Daniel, der har været i gang med målebånd, vinkelmåler og vådskærer for at få samlet de 100 puslespil, som en kendt dansker fik ideen til. Det er nemlig ingen ringere end Søren Vester fra 'I hus til halsen' og 'Søren Vesters Have', der har hjulpet til med indretningen af restauranten.

Under den seneste nedlukning i februar og marts i år, stod de to restauratører og målte op og skar til.

- Søren kommer fra vores egn og har været vores rådgiver på indretningen. Det var hans idé og han spurgte derfor arkitekterne om de ikke havde nogle rester af de sten, som bygningen var lavet af. Det havde de og så fik vi dem med hjem. Han har hjulpet til med bar, lamper, gulv og lamper, siger Daniel og tilføjer, at de i bund og grund bare fik en bunke sten og derefter gik i gang med at måle op, skære til, spartle og lagt fuge i.

100 gange.

Det er resterne fra SHIP-bygningen, der er brugt til at lave bordene. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Vi vil gerne tage ansvar. Vi er vant til at tingene er meget naturskønne og det skal det gerne blive ved med at være. Det her er vores måde, at vi kan bidrage til det på, siger Anne Mortensen.

Fortællingen om Søren Vester er blot en af mange historier, som formentlig vil komme fra Salling i lokalerne på Dagmar Petersens Gade 119. For selvom adressekortet nu viser Aarhus, så lægger makkerparret ikke skjul på hvor de kommer fra.

Derfor vil mange af råvarer også komme fra deres hjemegn i begyndelsen. Fra mennesker der brænder for det, de laver.

Nøjagtigt som de gør på Havnær.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce