Annonce
112

Klar til ræs: Classic Race Aarhus har fået grønt lys

Det er især de såkaldte Legends-biler, der støjer ekstra meget i lighed med formel 1-racerne. Begge bilklasser skal sænke støjniveauet ifølge de nye krav, og dem kan arrangørerne overholde, lyder det fra Classic Race. Foto: Axel Schütt
Tvunget af Miljø- og Fødevareklagenævnet har Aarhus Kommune nu lavet de endelige - skrappere - støjkrav til årets Classic Race.

AARHUS: Tirsdag eftermiddag - kun små tre døgn før starten - fik Classic Race Aarhus endelig grønt lys fra myndighederne til at køre årets løb.

Det skete, da Aarhus Kommune tirsdag meldte nye - skrappere - støjkrav ud til arrangørerne.

De nye støjkrav, som Teknik og Miljø i Aarhus Kommune nu spiller ud med, kommer efter pres fra fra Miljø- og Fødevareklagenævnet. Ifølge ministeriet tillod kommunen sidste år for højt lydtryk fra racerbilerne.

- De nye driftsvilkår følger de retningslinjer, vi har fået fra Miljø- og Fødevareklagenævnet. Det betyder, at vilkårene for Classic Race 2019 er skærpet i forhold til tidligere år, siger Anders Maltha Rasmussen, afdelingschef i Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Teknik og Miljø har i de nye vilkår fastsat en støjgrænse på 120 dB(Z) mod tidligere 120 dB(A). I de nye vilkår anvendes en anden vægtning af lydniveauet. I praksis betyder det ifølge Aarhus Kommune, at støjgrænsen i år kan sidestilles med en støjgrænse på 112,8 dB(A), når der også tages højde for måleusikkerheden.

- Vægtningen er flyttet fra dB(A) til dB(Z). Det er temmelig teknisk at forklare, men kort og godt betyder det, at der er biler, der skal støje mindre i år, forklarer Anders Maltha Rasmussen.

Annonce

Borgerhøring uden betydning

Det er arrangørerne, der har ansvaret for at dokumentere, at bilerne kan leve op til de vilkår, der er beskrevet i afgørelsen. Det skal ske inden løbet. Derudover er der løbende målinger under arrangementet. Skulle der være biler, der larmer for meget i forhold til de nye vilkår, vil de straks blive taget ud af løbet, kræver Aarhus Kommune over for Classic Race Aarhus.

En del borgere har henvendt sig i løbet af den høringsfrist, som netop er udløbet. Men det har ikke fået den store betydning.

- En gennemgang af de høringssvar, man har modtaget i høringsperioden, har ikke givet anledning til væsentlige ændringer, står der i pressemeddelelsen fra kommunen.

På forhånd har Classic Race Aarhus lovet, at det er muligt at overholde de nye støjkrav.

- Publikum kommer ikke til at mærke støjkravene. Den eneste forskel er, at vi ikke kan køre egentlige løb i klassen Special Saloon. Bilerne i den klasse kører i stedet opvisningsløb, siger Mike Legarth, direktør for Classic Race Aarhus.

Classic Race 2019 holdes 17.-19. maj i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-anfører vækkede begge børn ved scoring i overtiden: - Men det var det værd

112

Plørefuld polak tilbageholdt: Promillen var så høj, at politiet ville have ham fængslet

Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Østjylland

Mand indlagt efter mail til politiet: - Det er altid alvorligt at true politiet

Annonce