Annonce
Aarhus

Klar til studiestart: Ungeboliger på taget af boligblok

Arbejdet med de nye ungdomsboliger på taget er stadig i gang. Foto: Flemming Krogh
Boligforeningen Ringgaarden udnytter tagene på kareer til 93 ekstra boliger.
Annonce

AARHUS: Her er godt nyt for unge, der står over for at skulle finde en ny bolig i Aarhus. 24 små boliger kommer snart til udlejning, og flere følger.

Boligerne ligger på Rydevænget i Aarhus Vest, og Boligforeningen Ringgaarden står bag dem. De er opstået ved, at boligforeningen ganske enkelt har bygget oven på nogle ældre, bestående boliger.

Samtidig er lejlighederne i blokkene blevet renoveret.

Annonce

93 ungeboliger i alt

- Der kommer i alt 93 ungeboliger. De første 24 bliver klar til indflytning til studiestart 1. august, de øvrige over de næste seks-syv måneder, og her kommer en karré i Fjældevænget også i brug, siger direktør i boligforeningen, Martin Hersom Bien.

Der er god plads på taget til ophold og fællesskab. Her nyder Lulu Grønlund fra Boligforeningen Ringgaarden udsigten. Foto: Flemming Krogh

Beboerne skal tage trappe eller elevator op til boligerne og derefter gå ud på det, der før var boligblokkens tag, i ændret form naturligvis. Herfra går de ind i boligerne. Omkring dem er skabt et godt miljø  for ophold og fællesskab på et pænt, stort areal med udsigt til omgivelserne. Lige i de her dage appellerer de til solbadning.

Annonce

Priserne

En lejlighed på 37 kvadratmeter vil koste 3707 kroner i nettoleje, det vil sige leje plus vand og vedligeholdelseskonto pr. måned.

Blokkene bliver renoveret, og der bliver bygget ungeboliger ovenpå. Fra taget er der udsigt til et grønt område. Foto: Flemming Krogh

En to-rums lejlighed på 48 kvadratmeter kan kun  lejes af to personer og koster 4836 kroner i nettoleje, det vil sige leje plus vand og vedligeholdelseskonto pr. måned.

Annonce

Forbedringer

I alt 232 boliger bliver renoveret i Rydevænget og Fjældevænget. Beboerne i 70 boliger er blevet genhuset. De øvrige har skullet leve med støj og uro fra håndværkere i cirka 11 uger.


Der kommer i alt 93 ungeboliger. De første 24 bliver klar til indflytning til studiestart 1. august.

Martin Hersom Bien, direktør


Til gengæld har de efter renoveringen fået udskiftet køkkener og baderum, vinduer og døre, og der er elevatorer og ventilation i alle boliger. Tilmed kommer der alubeklædte altanpartier og træbeklædning på altanernes vægge.

Ungdomsboligerne har indgang fra taget og et godt areal til ophold. Foto: Flemming Krogh

Arbejdet bliver udført af firmaet Casa, der har vundet opgaven sammen med Arkitema Architechts og rådgivende ingeniører SlothMøller.

Læs mere

  • Læs mere om ungeboligerne på ungdomsboligaarhus.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce