Annonce
Aarhus

Klasse på Viby Gymnasium sendt hjem for anden gang: Corona slår til igen

Døren til Viby Gymnasium på Søndervangs Allé er fra onsdag lukket for en enkelt klasse, efter en elev i klassen  - dog ikke den samme -for anden gang er konstateret smittet med corona. Foto: Axel Schütt
To tilfælde af coronasmitte har ramt Viby Gymnasium. Der er tale om den samme klasse, hvis elever igen varmer den bærbare op til virtuel undervisning derhjemme.
Annonce

VIBY: En klasse på Viby Gymnasium er hårdt ramt af corona. Onsdag blev eleverne for anden gang i efteråret sendt hjem til egne værelser og den virtuelle undervisningsverden på den bærbare.

Det bekræfter rektor på gymnasiet på Søndervangs Allé, Lone Sandholdt Jacobsen.

- Der er ikke tale om den samme elev. Men det er i den samme klasse, at en elev for anden gang er konstateret smittet. Derfor er klassen sendt hjem onsdag, og alle skal testes for coronavirus, mens vi nu sætter den virtuelle undervisning op, siger Lone Sandholdt Jacobsen.

Annonce

Lægen vurderer antal test

Spørgsmålet er nu, om klassens elever kan klare sig med en enkelt eller flere tests for virussen. Det afhænger af, hvornår og i hvilket omfang den enkelte elev har været i kontakt med den smittede klassekammerat.

- Arbejdet med blandt andet datoer og smittesporing bliver kortlagt, og så er det op til den enkeltes læge at vurdere, siger Lone  Sandholdt Jacobsen.

Annonce

Elever adskilt på valghold

Når coronasmitten rammer gymnasier, kan det være et problem, at eleverne går sammen med andre klassers elever på forskellige valghold.


Vi har heldigvis været nogenlunde forskånet for smitte her på gymnasiet. Jeg tror desværre ikke, der er mange, der går ram forbi

Lone Sandholdt Jacobsen, rektor


Rektoren på Viby Gymnasium fortæller, at den side af sagen er klarlagt.

- Reglen er, at eleverne sidder sammen klassevis, når de er på forskellige valghold. Sådan, at de forskellige klasser ikke blandes. Den side af sagen er overholdt, og vi strammer i det hele taget løbende op på retningslinjerne, siger Lone Sandholdt Jacobsen

Coronareglerne på gymnasiet indebærer blandt andet, at der er ensrettede gangmønstre på gangene, at der er ekstra afstand mellem eleverne, når de står i kø i kantinen, og at eleverne kun må være sammen klassevis på gymnasiets arealer.

- Vi har heldigvis været nogenlunde forskånet for smitte her på gymnasiet. Jeg tror desværre ikke, der er mange, der går ram forbi, siger Lone Sandholot Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce