Annonce
Debat

Klima: Hvorfor sidder den såkaldt ”grønne” regering på hænderne?

- Men regeringen vil ikke følge eksperternes råd. Regeringen er fortsat imod CO2-afgifter, den ønsker færre elbiler på vejene end støttepartierne, skriver Niels Jørgen Sørensen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Jens Joel (S) roser i et læserbrev Århus Stiftstidende 21. oktober sin egen regerings klimaindsats.

Men husk, regeringen har et bundet mandat. Vælgerne har netop valgt denne regering med dens støttepartier på en grøn dagsorden. Urovækkende er det, at regeringen taler om udviklingen som i en omvendt ishockeystav. Dvs. den største del af den nødvendige og vedtagne 70 procent CO2-reduktion skal findes tæt på målstregen i 2030. Man håber, teknologiudviklingen vil klare det.


Annonce

Men regeringen vil ikke følge eksperternes råd. Regeringen er fortsat imod CO2-afgifter, den ønsker færre elbiler på vejene end støttepartierne og laver rabataftale om 30 procent CO2-reduktion med Aalborg Portland.

Niels Jørgen Sørensen


Regeringen vil ikke sætte et mål for udledningen i 2025 – halvvejs i perioden.

De fleste, der arbejder med planlægning og målsætninger ved, at det er nødvendigt at sætte delmål undervejes og lave handlingsplaner for at nå disse mål. Klimarådet har anbefalet en 50-54 procents reduktion i 2025, som kan opnås med kendte midler.

Men regeringen vil ikke følge eksperternes råd. Regeringen er fortsat imod CO2-afgifter, den ønsker færre elbiler på vejene end støttepartierne og laver rabataftale om 30 procent CO2-reduktion med Aalborg Portland. Det betyder, at andre virksomheder skal reducere endnu mere.

Hvorfor sidder den såkaldt ”grønne” regering på hænderne? Under coronakrisen kan man træffe upopulære og nødvendige beslutninger, men åbenbart ikke under klimakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce