Annonce
Aarhus

Efter klima-udfordring i Aarhus: Susanne og Stine klar til større challenge

Susanne Søes Hejlsvig (th) og Stine Drøgemüller arbejder viderere med at inspirere nye klima-ambassadører, i en kommende Challenge. Foto: Flemming Krogh
Igennem én måned har 32 århusianere deltaget i Walk the Green Talk sammen med deres familier. Nu har de to århusianske kvinder, der stod bag, besluttet at lave en ny og større klima-udfordring.

AARHUS: Smilene er brede, der er glimt i øjnene. De to veninder, Susanne Søes Hejlsvig og Stine Drøgemüller der stod bag en fire ugers klima-udfordring, hvor de ville motivere 32 århusianske klimaambassadører til at leve mere miljøvenligt, fik meget ud af deres frivillige anstrengelser.

Nu har de to driftige kvinder haft tid til at evaluere projektet, og de kan allerede melde ud, at der kommer en ny og større klima-udfordring. En Walk the Green Talk vol. 2.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne, eller klima-ambassadørerne, som vi gerne vil kalde de 32 deltagere, som var med i den første challenge. Langt fleste vil anbefale andre at være med, og derfor laver vi en ny udfordring, som starter op i løbet af kort tid, siger Susanne Søes Hejlsvig.

Hør Flemming Krogh fortælle om udfordringen her

Kom på TV

Næste Walk the Green Talk bliver udvidet til 150 deltagere. På den måde håber de to kvinder at komme endnu længere ud med deres grønne budskaber.

Det har de såmænd allerede haft stort held med. Byens avis har haft en deltager i projektet (det kan man læse om andet steds på siden red.), som indimellem også har forsøgt at finde vinkler og artikler, der relaterer sig til klima-udfordringer.

Taletid på en landsdækkende TV-Station er det også blevet til. Det har givet de to kvinder mod på mere.

I løbet af de fire uger, hvor ambassadørerne skulle forholde sig til emner som kost, forbrug, bolig og transport, var der en god debat på de sociale medier. Der blev også tid til, at man kunnes mødes.

- Vi vil prøve at skabe flere muligheder for, at ambassadørerne mødes med hinanden i den næste challenge. Vi arbejder også på at lave Work-Shops, fortæller Stine Drøgemüller, der ligesom sin veninde naturligvis selv forsøgte at ændre livsstil i en mere grøn retning.

Annonce

Ja tak til elbil

Et af Stine Drøgemüllers egne initiativer er en kompostordning for madaffald, som hun har etableret i sin lejlighed. I ugen, hvor transport var overskriften, tog Susanne Søes Hejlsvig, der bor i Mårslet, udelukkende offentlig transport. Nu har hun, sammen med sin kæreste, besluttet at udskifte deres privatbil med en elbil.

- Den får vi nøglerne til om et par dage, det bliver fantastisk, udbryder Susanne Søes Hejlsvig med stor entusiansme.

Da deltagerne meldte sig til klima-udfordringen, skulle de svare på en række spørgsmål. Det samme skulle deltagerne, da projektet sluttede. Nu har Susanne Søes Hejlsvig og Stine Drøgemüller haft lejlighed til at kigge på deres undersøgelse.

Annonce

Klar til nye klima-kampe

Et af spørgsmålene handlede om deltagernes forhold til Klima-udfodringen generelt.

Inden Walk the Green Talk gik i gang var ord som frustration og magtesløshed dominerende. Efter de fire uger, hvor deltagerne havde fokus på selv at lave klima-venlige ændringer i deres dagligdag, ændrede de fleste holdning til det spørgsmål.

- Ord som inspiration og håb er kommet op på listen. Det virker til at ambassadørerne er blevet mere optimistisk i forhold til klima-udfordringerne i løbet af de fire uger. Det er da fantastisk, siger Stine Drøgemüller, som sammen med Susanne Søes Hejlsvig skal analysere videre på spørgeskemaerne.

Meningen er, at de kan udvikle videre på deres grønne challenge, så de kommende deltagere får en endnu bedre oplevelse af at deltage.

- Vi har mange idéer i spil. En skralde-event hvor vi skal rundt og finde kasserede, men brugbare dagligvarer, kunne være sjovt. Det har vi ikke selv prøvet før, så det ville være en god udfordring, funderer Susanne Søes Hejlsvig.

Pusten og begejstringen er bestemt ikke brugt op. Der er nye klima-kampe, der skal kæmpes for de to veninder.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce