Annonce
Kultur

Klimadebat for unge på Filuren

Filuren og Teater Apropos' fælles ungdomsforestilling "Min bror er en blåhval" handler om klima. 5. december lægger de to teatre op til debat, når de med afsæt i forestillingen inviterer til snak om skrøner og fakta i klimadebatten. Foto: Per Pedersen
Hvad er op og ned i klimadebatten? Det prøver Filuren og Teater Apropos at gøre publikum klogere på efter forestillingen "Min bror er en blåhval".
Annonce

AARHUS: Olivia er teenager og skilsmissebarn i en moderne familie med bonusforældre, regnbuebørn og nye søskende. Midt i det hele står hun alene og bange for, om klimaproblematikken er ensbetydende med, at jorden er ved at gå under.

Olivia er kompromisløs, og hun presser både forældre og sig selv til et niveau, hvor relationerne smuldrer og alle i sidste ende står alene, lyder det i oplægget til Filurens nye ungdomsforestilling "Min bror er en blåhval", som teatret laver i samarbejde med Teater Apropos.

5. december lægger de to teatre op til debat, når de med afsæt i forestillingen inviterer til snak om skrøner og fakta i klimadebatten.

- Den her forestilling stiller flere spørgsmål end den giver svar. Vi håber, at fortællingen for publikum vil være et afsæt til at tale om Olivias valg. Derfor har vi også valgt at lave en særlig aften, hvor vi inviterer én ind, der har styr på fakta og skrøner i klimadebatten, så vi i fællesskab kan reflektere over, hvordan vi argumenterer og diskuterer på tværs af holdninger og generationer, fortæller Marion Vick, leder af Teater Apropos i en pressemeddelelse.

Aftenens gæst er ph.d. i tropisk økologi, Jan Feil, fra nonprofitorganisation NEPcon. Han arbejder med miljømæssig bevidstgørelse og vil i sit oplæg tage fat i spørgsmål om økologi, flyveture, og om hvordan vi skal orientere os i skrøner og fakta.

"Min bror er en blåhval" spiller til og med 5. december på Filuren i Musikhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce