Annonce
Aarhus

Klimaindsats i Aarhus får international anerkendelse: Verdens byer må gå forrest i klimakampen

Bedre forhold for elbiler og at skabe plads til mere vand i fremtiden er blandt andet noget af det, hvor Aarhus Kommune vil indtænke klimatilpasning i udviklingen af byen. Foto: Kim Haugaard
Det globale bynetværk C40 har blåstemplet Aarhus Kommunes arbejde for at nå målet om CO2-neutralitet i 2030.

ARHUS: Aarhus Kommunes klimaindsats er netop blevet blåstemplet af det globale bynetværk C40.

C40 certificeringen er en international anerkendelse af Aarhus Kommunes hidtidige indsats og det fortsatte arbejde for at nå byrådets store mål om CO2-neutralitet i 2030.

De store byer med deres mange indbyggere er afgørende bidragsydere for at nå Parisaftalens mål om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5°C.

I det lys skal man se Aarhus Kommunes engagement i det globale C40 samarbejde mellem 97 af verdens mest klimaambitiøse byer, der målrettet arbejder for at mindske CO2-udledningen – og som nu har givet Aarhus Kommune det blå eller måske rettere det grønne stempel. Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard udtaler i en pressemeddelelse:

- Vi ved, at det er fuldstændigt centralt, at verdens byer og kommuner, går forrest i klimakampen. Det er lokalt og regionalt, at mange af udfordringerne kan og skal løses. Derfor glæder jeg mig også over den anerkendelse, der nu bliver vores indsats til del, og at vi via C40 kan hente inspiration til de næste vigtige skridt. Det er bydende nødvendigt, at vi får vendt udviklingen – og samarbejder lokalt såvel som globalt for at nå målene. Vi har en bunden opgave.

Annonce

Bedre forhold til elbiler

Siden 2008 har Aarhus halveret byens CO2-udledning og iværksat en række tiltag, der skal være med til at sikre byen mod skybrud og oversvømmelser.

- Vi skal som kommune skabe de rammer, der gør det muligt for aarhusianerne og byens virksomheder at tage klimarigtige valg, der giver mening i deres hverdag. Vi skal for eksempel sikre byens infrastruktur, skabe bedre forhold for elbiler og skabe plads til mere vand i fremtiden ved blandt andet at indtænke klimatilpasning i udviklingen af byen, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

DK2020 styrker klimaindsats i hele Danmark

Realdania støtter C40-partnerskabets arbejde med at sikre verdens byer værktøjer og viden til konkret og målbart at udvikle klimaplaner med henblik på at reducere CO2-udledningerne og klimasikre byerne.

Derfor har Realdania skabt klimaprojektet DK2020, hvor Aarhus var blandt de første 20 pilotkommuner.

Siden er DK2020 vokset, og i alt 66 danske kommuner arbejder i dag, med hjælp og sparring fra Danmarks Grønne Tænketank CONCITO og eksperter fra C40, på at udvikle lokale klimahandleplaner, der lever op til Parisaftalens målsætninger og til C40s globale standarder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Så kom AGF på tavlen i mesterskabsspillet: Energien var tilbage, men det rakte kun til 2-2 mod Brøndby

Annonce