Annonce
Debat

Klimaindsatsen er ikke synlig nok i Favrskov: Det skylder vi næste generation

"Det er ikke kun de store synlige beslutninger om havvindmølleparker og CO2-lagre, der batter. Skovrejsning, artsrige vejkanter og elbiler i hjemmeplejen er også kun en lille del, for der er også alle de andre ting, som vi gør hver eneste dag i husholdningerne og i kommunen, som er virkeligt vigtige", skriver Charlotte Green. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

DEBAT: Alle lamper blinker. Klimaet har brug for handling – NU. Det betyder, at vi alle skal bidrage.

Det er ikke kun de store synlige beslutninger om havvindmølleparker og CO2 lagre, der batter. Skovrejsning, artsrige vejkanter og elbiler i hjemmeplejen er også kun en lille del, for der er også alle de andre ting, som vi gør hver eneste dag i husholdningerne og i kommunen, som er virkeligt vigtige. Fx hvordan vi sorterer affald, transportere os selv, indstiller fjernvarmen osv.

Derfor synes vi i Det Konservative Folkeparti, at det skal være meget mere synligt, hvad vi kan gøre for klimaet i vores dagligdag.

Annonce

Vi har derfor flere gange foreslået, at det for alle byrådets beslutninger blev synligt, hvilken effekt det havde på klimaet. På den måde kan både borgere og politikere følge med i, hvilke konsekvenser vores beslutninger har for klimaet – og måske tænke over det en ekstra gang. Byrådet har faktisk vedtaget det konservative forslag for længst, og der er kommet lidt mere beskrivelse i nogle enkelte dagsordner, det er en start, men slet ikke nok. Vi vil gerne have klimaet gjort meget mere synligt i beslutningerne. Det skylder vi næste generation.

Alle beslutninger skal ligeværdigt indeholde både vurdering af økonomi og klimaeffekt. Det er helt nødvendigt for klimaet og ikke mindst vores børn og børnebørn.

Det skal stå tydeligt for hver eneste sag, hvad der sker med klimaet, når det vedtages. Fx når kommunen bygger nyt, vedligeholder bygninger og veje, udbyder transportopgaver, planlægger for affald, spildevand og varme.

Det vil også give vores virksomheder gode grunde til at finde nye løsninger, der er mere klimavenlige, så der kommer gang i den grønne omstilling for alvor. På den måde vil byrådet se konsekvenserne af beslutningerne, og det er den bedste måde at overbevise politikere om, at der skal tænkes nyt og ændres vaner.

Samtidig får vores virksomheder et godt incitament til at udvikle nyt. Der er ikke noget at betænke sig på, klimaet har brug for det.

Alle beslutninger skal ligeværdigt indeholde både vurdering af økonomi og klimaeffekt. Det er helt nødvendigt for klimaet og ikke mindst vores børn og børnebørn.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Strejke fra morgenstunden: Mere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Odense-skole lukker midlertidigt efter fund af ukendt coronavariant

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat For abonnenter

Stiften mener: Ikke flere corona-restriktioner, lad fornuften klare resten - og hjælp så de erhverv, som lider

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Annonce