Annonce
Debat

Klimakrise: Lad os få beviset på bordet, før vi tror det

"Tesen om, at vi ikke har infrastruktur til at transportere el fra et atomkraftværk rundt, er det rene vrøvl. Hvordan tror hr. vicepræsidenten i grunden, at den tyske og franske atomkraft kunne bakke os op med el i vindstille perioder, når vindmøllerne står lige så ubevægelige som livgarden under dronningens nytårstale", skriver Uffe Lindum. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Hvor ville det være herligt, hvis vicepræsident i Danmarks Naturforureningsforening Sebastian Jonshøj vidste noget om de emner, han udtaler sig om, i stedet for blot at sylte alt ind i Ensidighedslistens politiske fraseologi.

Hans seneste opus (Århus Stiftstidende 18. januar) om atomkraftens mulige rolle i den berygtede "grønne omstilling" vidner om en demagogisk evne uden lige parret med underholdende selvmodsigelser undervejs.

For det første vil der kun være en gevinst ved at omstille fra tilfældig til styrbar elforsyning, eftersom vi i takt med den øgede brug af elektronik bliver stadig mere afhængige af stabil elforsyning – for resten også til de politisk korrekte elbiler.


Lad os lige få et bevis på bordet for, at vi har klimakrise. Ordet bruges som mantra af dem, der som vicepræsidenten ikke ænser viden.


Frasen om, at Danmark baserer sig på mange små elværker tæt på borgerne, er direkte latterlig. De, som elsker vindmøller, bor som regel langt fra dem, og så er det en billig velfærdselskov, hvor man blot overlader problemerne til andre efter nutidens lige så politisk korrekte Østerbro-floskel "Det har vi folk til".

Tesen om, at vi ikke har infrastruktur til at transportere el fra et atomkraftværk rundt, er det rene vrøvl. Hvordan tror hr. vicepræsidenten i grunden, at den tyske og franske atomkraft kunne bakke os op med el i vindstille perioder, når vindmøllerne står lige så ubevægelige som livgarden under dronningens nytårstale?

Ja, vist skal højradioaktivt atomaffald holdes adskilt fra "alt levende", men han glemmer, at 95-98 procent af det genbruges efter oparbejdning. Det er nok klodens mest overbevisende eksempel på genbrug i stor stil – modsat vindmølleaffald, der enten bare får lov at ligge eller graves ned tilfældige steder, hvad vi nylig har set i tv.

Og hvad mener han med, at "klimakrisen buldrer derudad"? Lad os lige få et bevis på bordet for, at vi har klimakrise. Ordet bruges som mantra af dem, der som vicepræsidenten ikke ænser viden. FN's klimapanel fabler bl.a. meget herom, men det er i lige så politiske termer som dem, hr. vicepræsidenten slår om sig med, og det ville måske være sundt for ham lige at tænke over, om klimaet bare retter ind til højre, hvis selv 90 mandater i Folketinget vedtager dit eller dat! Jeg tillader mig at tvivle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce