Annonce
Debat

Klimamål: Vi er langt bagud - se bare vejrudsigten

"En af de ting, der kunne gøres, er at formindske biltrafikken, der er en af hovedårsagerne til byens CO2-belastning. Men man kunne også sørge for, at byens mure fik flere planter, der jo som bekendt opsluger CO2. Derfor må vi forbedre forholdene for cyklister og fodgængere. Vi må sørge for, at motorvejene ikke udvides, for det fører bare til yderligere CO2", skriver Elizabeth Japsen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

DEBAT: Den 8. januar kl. 21.15. sagde de i "Vores Vejr": "Vi ligger nu 1,25 grad over det niveau, der var før industrialiseringen, og målet i Paris-aftalen var 1,5 grad, men max 2 grader".

Men de 1,5 grader er simpelthen umuligt at nå, og hvis vi skal nå de 2,0 - ja, så skal tempoet på den grønne omstilling skrues meget voldsomt i vejret. Og hvad gør Aarhus?


Det er her og nu, der skal gøres noget. Enhver, der ser vejrudsigten, ved det. Hvad gør Aarhus Kommune?


En af de ting, der kunne gøres, er at formindske biltrafikken, der er en af hovedårsagerne til byens CO2-belastning. Men man kunne også sørge for, at byens mure fik flere planter, der jo som bekendt opsluger CO2.

Derfor må vi forbedre forholdene for cyklister og fodgængere. Vi må sørge for, at motorvejene ikke udvides, for det fører bare til yderligere CO2. Vi kan ikke vente, til alle får en elbil. Det er her og nu, der skal gøres noget. Enhver, der ser vejrudsigten, ved det. Hvad gør Aarhus Kommune?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Debat

Reality-tv: Det klæder ikke Løkke

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Annonce