Annonce
Debat

Klimapolitik i metermål: Er det ikke bare kejserens nye klæder?

"Har det aldrig strejfet Niels Aagaard og de klimatiske bedsteforældre, at hele denne klimahurlumhej kunne være et snedigt tilrettelagt politisk mirakelnummer i netop Olsenbande-stil", skriver Uffe Lindum. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Niels Aagaard, Hjortshøj, formand for Det Fælles Bedste, som synes at tro, at børnebørnenes fremtidsverden kan klare sig med kun minimalenergi, har et kilometerlangt indlæg i Stiften 2. april, som indkredset til det væsentlige anklager Aarhus Kommune for ikke at leve op til sin klimaplan.

Det, som altid har undret mig, er, at nogen for alvor tror, at det løser problemer at sylte alting ind i ordguirlander. Jo længere, des bedre. Må jeg minde om digteren Helge Rodes ord i hans og Carl Nielsens herlige sang "Som en rejselysten Flaade": "Værn med Vid, hvad helt er vort/ sig kun Sandhed jævnt og kort".


Annonce

Det er et relevant spørgsmål, hvor fikst det er at lade sig tage ved næsen af et forventeligt, smart politisk bedrag i stedet for som drengen i "Kejserens nye Klæder" at søge at gennemskue det.


Det er fristende at opfatte disse ord sådan, at når en sandhed ikke kan siges jævnt og kort, er det ingen sandhed. Eller værre: En politisk korrekt sandhed – "timet og tilrettelagt", som Egon Olsen siger – på et omhyggeligt udvalgt tidspunkt.

Har det aldrig strejfet Niels Aagaard og de klimatiske bedsteforældre, at hele denne klimahurlumhej kunne være et snedigt tilrettelagt politisk mirakelnummer i netop Olsenbande-stil? Just på et tidspunkt, da vore stort set klima-uvidende, men ganske snu politikere har opdaget, at de i mangel af praktisk, jordnær politik at byde ind med er tvunget til at indregne klima og verdensfrelse i deres politiske katekismus for at skaffe sig ørenlyd – og magt?

Som den jordbundne operastjerne af skånsk bondeæt Birgit Nilsson sagde det: "Hold fødderne på jorden! Så slår det mindre hårdt, når du falder". Hun sagde i øvrigt også: "Læg dit æg, før du kagler!" (erindringsbogen "La Nilsson" side 12).

Det er et relevant spørgsmål, hvor fikst det er at lade sig tage ved næsen af et forventeligt, smart politisk bedrag i stedet for som drengen i "Kejserens nye Klæder" at søge at gennemskue det.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce