Annonce
Aarhus

Århusiansk iværksætter klar med legehus i pap: Kan blive det nye hit på børneværelset

Legehuset er designet af en dansk/japansk arkitekt, som har arbejdet med pap i over 15 år. Foto: papalap.dk
Efter at have set sit barnebarn lege med de papkasser, der kom ind i huset, fik Søren Bisbos svigermor ideen til at skabe et klimavenligt legehus, som kan udformes til forskellige ting. Kun fantasien sætter grænser.
Annonce

AARHUS: De fleste kan huske det fra deres barndom eller har set deres egne børn lege med dem. Brugte papkasser har næsten altid kunne sætte gang i legen og er ofte blevet brugt så meget, at det til sidst er endt i gråd og utilfredshed, når forældrene har taget den slidte kasse og kylet den i skraldespanden.

Sådan behøver det imidlertid ikke at være længere.

Iværksætteren Søren Bisbo har taget legen med papkassen et skridt videre og skabt en model, der indenfor den nærmeste fremtid kommer på markedet.

Ideen opstod i hjemmet, hvor hans ældste søn Otto med glæde gav sig i kast med at lege med de papkasser, der kom ind i huset. Jo større papkasser, desto bedre.

På et tidspunkt greb Sørens svigermor ideen og lavede sin egen prototype på et paplegehus med en brødkniv. Huset fik plads inde i deres stue og her blev det stående i en længere periode.

- Vi talte hele tiden om hvordan den kunne blive endnu bedre og ligeså stille udviklede det sig til et familieprojektet, som min kæreste og svigerfar også blev en del af, fortæller Søren Bisbo.


Det er lavet af noget specielt papmateriale, der består af bølgepap, som er trykket så meget sammen, at det har en langt stærkere kerne end det pap vi normalt kender.

Søren Bisbo


Ideen er nu blevet til virkelighed med virksomheden Papalap, hvor grundmodulet er et legehus, men hvor delene også kan bruges til at skabe andre ting, hvis man tilføjer nogle af de andre moduler som er i støbeskeen.

- Du kan lave et legehus med det ene modul, men hvis du skiller det ad, så er det kun fantasien og ens kreativitet der sætter begrænsning. Vi har flere moduler, hvor du i stedet for legehuset kan lave det til et piratskib, en bil eller en flyver, hvis du tilføjer nogle af de andre moduler. Der er et hav af kombinationsmuligheder, fortæller Søren Bisbo.

Annonce

Huse bliver testet

De første modeller er sendt ud til test i familier og på børneinstitutioner for at se hvordan legehuset bliver modtaget og hvad det kan håndtere.

- Det er lavet af noget specielt papmateriale, der består af cellepap, som er trykket så meget sammen, at det har en langt stærkere kerne end det pap vi normalt kender. Det er et meget stærkere materiale end det vi normalt forbinder med pap, fortæller Søren Bisbo og tilføjer, at det samtidigt er lavet i bæredygtige og miljøvenlige materialer.

I det øjeblik, at legehuset er slidt ned, så kan det pakkes sammen og afleveres på genbrugsstationen sammen med alt andet pap og blive genanvendt. Selve huset er Co2-neutralt og klimaaftrykket går i nul.

Papalaps hus er lavet i et mere slidstærkt materialet end den type pap, man normalt kender til. Foto: papalap.dk

- Det er meget nemt at pakke sammen og bygge op igen, men når det er pakket sammen og bygget op 1000 gange, så kan du godt se på hjørnerne, at det er blevet brugt, siger Søren Bisbo.

Annonce

De sidste finpudsninger

Der er endnu ikke blevet fastsat en pris på paplegehuset, men de mange opslag via sociale medier, hvor Søren Bisbo og familie har fortalt om deres projekt, har skruet op for interessen for det nye initiativ og han er allerede blevet kontaktet af flere, som er interesserede i at få deres legehus.

Lige nu er man i gang med at lave de sidste finpudsninger og aftaler inden huset kan blive sat til salg via hjemmesiden papalap.dk.

Fakta

Bag om det klimavenlige legehus Papalap.

  • Det arkitekttegnede legehus er lavet af 100 procent genanvendelige, kompostérbare og giftfrie materialer.
  • PAPALAP består af 22 fleksible moduler. De kan sammensættes til et legehus - men rummer uendelige muligheder. Det kan blandt andet laves sørøverhus eller en racerbil.
  • PAPALAP er lavet i FSC-mærket cellepap. Det er et letvægtsmateriale, som er opbygget af pap.
  • Legehuset kan i første omgang købes via hjemmesiden.
  • Arkitekten bag huset er Jens Martin Suzuki-Hoejrup. Han boede i Japan fra 2012 til 2016, hvor han arbejdede med renoveringer, indretning og produktdesign. Det var her, at han blev introduceret til at arbejde med pap til både indretning, møbler og design.

Virksomheden er i gang med at få lavet en aftale, så leverandøren af delene kan reagere relativt hurtigt på ordrer, ligesom der skal være mulighed for at tilkøbe ekstra dele eller få skrevet navn på pappet.

- Det er noget forholdsvis dyrt pap, så vi skal have fundet det rigtige prisleje, ligesom vi skal kunne fortælle historien om materialerne, som huset er lavet af, og hvorfor vi har valgt dem.

- Det er en dansk japansk artikekt, der har arbejdet med pap i 15 år, som har designet modulerne. De har rundere hjørner og er blødere end normalt. Det er et æstetisk flot hus, som sagtens kan stå inde i stuen med designermøbler, men det kan naturligvis også bo på børneværelset, siger Søren Bisbo.

Annonce

Miljøvenligt materiale

Arkitekten af huset, Jens Martin Suzuki-Hoejrup stødte på pap under et fireårig ophold i Japan fra 2012 til 2016 og bruger materialet i sin virksomhed Jens Martin - Interior & Design.

- Min tid i Japan introducerede mig til at arbejde med pap til både indretning, møbler og design. Det er et af fokusområderne i min virksomhed at udbrede brugen af pap i Danmark ud fra den viden jeg fik på det område i Japan. Pap skal ses som et seriøst alternativ til mange andre miljøvenlige materialer til at løse f.eks. butiksindretning, møbler og legetøj, udtaler arkitekten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce