Annonce
Aarhus

Klingende mønt i Otto Mønsted Hus

Sparekassen Kronjylland er i fuld gang med byggeriet af sin nye afdeling, der skal stå færdig til næste forår. Hovedentreprenør for byggeriet og renovering af det gamle Otto Mønsteds Hus er byggekoncernen Hoffmann.

Gammel margarinefabrik ombygges til sparekasse. Samtidig får »solen« fortsat lov at skinne over Vestergade.

I gamle dage hjemsted for byens førende margarineproducent. Og fremover byens nye pengeinstitut. Så enkelt kan man sige det, for med et rejsegilde forleden er byggeriet af Sparekassen Kronjyllands nye Århus City afdeling i fuld gang.

»Med vores nye afdeling i Vestergade får vi den synlighed, vi har fortjent i midtbyen,« siger områdedirektør Kim Ehlers.

Sparekassen Kronjylland har efter en lang sagsbehandling hos Århus kommunes byggeudvalg endelig fået accept til at påbegynde byggeriet, som involverer en af byens gamle og bevaringsværdige ejendomme, Otto Mønsteds Hus.

Med indgang på hjørnet af Vestergade og Emil Wetts Passage bliver det da også en synlig Sparekasse, som fremover vil møde alle, der færdes i midtbyen. Med en markant og tidstypisk tilbygning til det eksisterende Otto Mønsteds Hus, får Sparekassen endnu bedre betingelser for at yde den service til kunderne, som der er behov for.

Nænsom renovering
De nuværende lokaler i Vestergade 5 var blevet for små. I det nye byggeri bliver der betjening af privatkunder i stueplan og erhvervskunder på 1. sal. Det oprindelige Otto Mønsteds Hus bliver indrettet med mødelokaler og kontorer.

Otto Mønsted startede sin margarinekoncern i Århus og var en af pionererne og lederne bag Landsudstillingen 1909, som netop markeres i år.

»Det er en historisk milepæl for os, at vi er nået så langt. Hele renoveringen sker med respekt for husets historie, så nu hvor de gamle margarinetanke er væk, glæder vi os til at flytte ind,« fortæller Tom Lauritzen fra Sparekassen Kronjylland, som er tovholder for byggeriet.

Bevaringsudvalget i Århus kommune og Kulturarvstyrelsen har været involveret i byggeprojektet i den gamle bevaringsværdige ejendom.

»Solen« skinner fortsat
Under den lange byggesagsbehandling var der på et tidspunkt tvivl om, hvorvidt den store sol med »Atomkraft nej tak« på gavlen på Vestergade 7 skulle viskes væk for at give plads til en portbygning hen over Emil Vetts Passage.

Men efter at Stiftstidende gik ind i sagen om det karakteristiske solmærke, viste det sig nu, at ingen i virkeligheden ønskede et byggeri hen over passagen, der ville slukke for det nu verdensberømte logo, der blev skabt i 1975. Derfor bevares gavlmaleriet.

Sparekassen Kronjylland forventer at flytte ind på den nye adresse i foråret 2010.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce