Annonce
Østjylland

Kloak-projekt i Rønde giver husejere en uventet regning

Fra efteråret 2017 til 2024 moderniserer Syddjurs Spildevand A/S kloakkerne i den ældste del af Rønde. Det sker i fem etaper, som ses på dette kort. Der ses også nogle planlagte søer til regnvand. Bemærk, at placeringerne endnu ikke er endelige. Tegning: Syddjurs Spildevand A/S

Syddjurs Spildevand moderniserer kloakkerne på offentlige arealer. Men grundejerne skal selv betale for at få adskilt regn- og spildevand i separate rør på egne arealer.

Rønde: Mange husejere i de ældre dele af Rønde får en uventet regning.

I forbindelse med Syddjurs Spildevands modernisering af det forældede kloak-system skal hver enkelt grundejer af egen lomme betale for at få regn- og spildevand ført i forskellige rør på egen arealer. Det kan koste fra få tusinde kroner til betragteligt mere.

- Det er utroligt vanskeligt at sige noget præcist om omkostningerne for den enkelte grundejer. Det er helt afhængigt af en række forhold. Det bedste vurdering får en grundejer ved at bede en kloakmester vurdere situationen og komme med et prisoverslag, siger civilingeniør og projektleder Lise-Lau Bang Nikolajsen fra Syddjurs Spildevand A/S.

De seneste år har Syddjurs Spildvand A/S gennemført et lignende projekt i Pindstrup. Erfaringerne viser, at grundejere generelt er klar til at bekoste omlægninger af rør på egne grunde.

- Det har ikke givet problemer i Pindstrup. De fleste kan se værdien i at hjælpe vandmiljøet og sikre egen bolig mod oversvømmelser på grund af stigende mængder regnvand. Samtidig har det betydning for boligens værdi. I dag får Syddjurs Spildvand mange henvendelser fra ejendomsmæglere, som spørger til kloakforholdene ved en bolig. Et system med separeret spilde- og regnvand er et plus for prisen, understreger Lise-Lau Bang Nikolajsen.

En grundejer får et varsel på mindst et halvt år i forbindelse med krav om at adskille regn- og spildevand på egne arealer.

- Det er utroligt vanskeligt at sige noget præcist om omkostningerne for den enkelte grundejer.

Lise-Lau Bang Nikolajsen, Syddjurs Spildevand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce