x
Annonce
Aarhus

Kloakvand vælter op: Strandvejen spærret ud af Aarhus for en periode

Onsdag eftermiddag står der 15-20 centimeter kloakvand på kørebanen på Strandvejen. Foto: Jens Thaysen
Strandvejen ud af Aarhus i sydlig retning Odder er blevet oversvømmet af en blanding af kloakvand og regnvand, og derfor er vejen nu spærret.

Opdateret torsdag 27/2: Både Aarhus Vand og Aarhus Kommune kan afkræfte, at det var kloakvand, der pludselig oversvømmede Strandvejen. Vejen er heller ikke længere spærret.

AARHUS: Strandvejen i Aarhus er på en længere strækning mellem Oddervej og Carl Nielsens Vej onsdag eftermiddag oversvømmet. Rør, der leder kloakvand under Strandvejen, er stoppet, så kloakvandet i stedet ender på den trafikerede vej.

Det har fået myndighederne til at spærre vejen i retningen ud af Aarhus. Billister ledes i stedet gennem Carl Nielsens Vej.

Samtidig er et dige i Mindeparken bristet, så vandet løber ned der hvor Strandvejen og Oddervej mødes.

Ifølge tilsynsførende formand ved Trafik og Veje i Aarhus Kommune Hans Rasksen står der 15-20 centimeter vand på kørebanen.

Det er stadig muligt at køre i retningen ind ind mod Aarhus, men det skal foregå med stor forsigtighed.

- Man bør køre forsigtigt, råder Hans Rasksen, der fortæller, at for mange bilister har for travlt gennem vandet.

Annonce
Århus Stiftstidendes fotograf fortæller at vandet ikke bare ligner kloakvand, det lugter også som kloakvand. Foto: Jens Thaysen

Århus Stiftstidendes fotograf på stedet fortæller desuden, at ingen på stedet, der stadig har lugtesansen i behold, kan være i tvivl om, at det er kloakvand, der ligger på kørebanen.

Ifølge kommunens tilsynsførende formand både håber og regner man med, at der snarest kommer hul igennem, så vandet kan blive ledt væk fra Strandvejen, og man kan åbne vejen igen.

Både bilister og cyklister forcerer den oversømmede vej og kørebane. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Et træ er væltet i Mindeparken på grund af den megen vand som et brast dige har forårsaget. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce