Annonce
Debat

Kloge Aage på cyklen

Cykelstien på havnen i Aarhus. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Med stor fare for lyde som en mavesur gammel mand er jeg nødt til at kommentere Aarhus Kommunes cykelkaos ved Dokk1, omtalt i Århus Stiftstidende 16. januar.

Har der ikke også været bilkaos samme sted? Især bliver jeg mavesur over at høre kommunens cykelekspert, Pablo Celis', kommentarer: "De stiforbindelser, som er lavet på havnepladsen, er ikke helt gennemtænkte, i forhold til at man skal kunne komme fra ene ende af havnepladsen til den anden, siger han.

Hvad er det for noget tågesnak. På mig virker det som goddag mand økseskaft. Hvorfor har man ikke gennemtænkt løsningen først? Hvorfor har man ikke regnet med, at man på cykel vil køre fra det ene sted til det andet? Videre siger han som forklaring, undskyldning, for den manglende gennemtænkte løsning: "Der har været rigtig mange parter inde over". Hvad har de lavet, siden løsningen ikke er gennemtænkt?

Mit råd ville være at tage nogle af brugerne med i planlægningen og løsningen. De ved, hvad det hele drejer sig om, og lader sig ikke kue af noget så dumt som 'shared space', ja, det lyder godt og ligesom lidt internationalt, som ikke er gennemtænkt.

Det samme gælder trafikkaosset for biler. Spørg dog dem, der kører der til dagligt, og ikke dem, der sidder ved et skrivebord og tænker store tanker og laver sjove tegninger.

Medmindre man ønsker at skrive flere kapitler til århushistorierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

AGF

Ny sportslig chef på plads i AGF: - Jeg har set flere hundrede kampe på Fredensvang

Annonce