Annonce
Kultur

Klogere på musikbranchen: Høring satte fokus på musikmiljøet som erhverv

Sindre Sætre var kommet fra Bergen for at fortælle om Buzz, et kommunalt ejet investeringsselskab for musikbranchen, for at give inspiration til de omkring 90 tilhørere, der var mødt op til høring om musikbranchen på Sydhavnen i Aarhus. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Musikbranchen i Aarhus er for første gang kommet med i Aarhus Kommunes erhvervsplan for 2018-2019. Det blev markeret med en høring i Sydhavnen, der gav inspiration til, hvordan der kan sættes skub i branchen som erhverv.

Annonce

AARHUS: Der var rig lejlighed til at blive klogere på det århusianske musikmiljø og få del i brancheerfaringer fra Bergen og Hamburg, da Promus og Music City Aarhus i samarbejde med Borgmesterens Afdeling, Kulturforvaltningen og Kaospiloterne onsdag eftermiddag inviterede til høring om musikbranchen i Aarhus.

Høringen var passende nok lagt i Sydhavnen, der i flere år har haft et kraftigt voksende musikproduktionsmiljø, blandt andet med Lydhavnen.

Anledningen var, at musikbranchen i Aarhus for første gang er kommet med i Aarhus Kommunes erhvervsplan for 2018-19.

- Vi har længe arbejdet på, at vi som musikmiljø også bliver set som en del af et erhverv. Aarhus har gennem mange år været rigtig god til at kigge på den skabende side af musikken, som er et vigtigt råstof, men der skal også være noget, som er med til at formidle talent, siger Jesper Mardahl, leder af Promus.

En musikøkonomisk rapport, som Promus fik lavet i 2016 viste, at det århusianske musikerhverv over en bred kam stod for en omsætning på 1,8 mia. kroner. Undersøgelsen anslog, at branchen beskæftigede 1200-1300 mennesker, og at byen rummede omkring 2000-2500 professionelle musikere.

- Vi har lavet høringen for at se, hvordan vi som miljø, kommune og øvrige erhvervsliv kan udnytte momentum og lave nogle samarbejdsrammer, så vi får gang i det her i Aarhus, sagde Jesper Mardahl inden høringen, som havde omkring 90 tilmeldte.

Ud over en række repræsentanter fra det lokale musikmiljø, som viste noget af den mangfoldighed, branchen rummer, var der også interessante talere fra udlandet.

Fra Norge kom Buzz, der er et kommunalt investeringsselskab for musikbranchen i Bergen. Det har eksisteret siden 2010 og har årligt omkring 4 mio. norske kroner at investere for. Buzz blev oprettet som en konsekvens af musikbranchens kollaps og det faktum, at mange succesfulde kunstnere flyttede fra byen.

- Private investorer var ikke villige til at investere i musikindustrien. De mente, risikoen var for stor, fordi de ikke kendte branchen så godt. Buzz' formål var at skabe et mere investeringsvenligt miljø, hvor branchen kan få adgang til risikovillig kapital, og dermed stimulere musikscenen i byen og skabe bedre forhold for musikere, fortalte Sindre Sætre, konsulent i Bergen Kommune.

Erhvervsplanen 2018-19 kan ses på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce