Annonce
Mærk Aarhus

Klokken slår

Foto: Mathias Hornshøj Hansen
Det hele begyndte på et drengeværelse. Tvillingerne Kasper og Mikkel Dissing vidste godt, at de skulle skabe noget. Ditur blev skabt ved siden af studie de første år, men snart måtte de to tvillinger gå fuld tid. De seneste år er det gået rigtig stærkt og virksomheden beskæftiger i dag 50+ medarbejdere. Nu vil de skabe mere – blandt andet Danmarks bedste arbejdsplads

At viseren tikker, og klokken slår, er bestemt kun en fordel for butiksbestyrer Theis Hollænder. Han er nemlig ansvarlig for butikken Ditur på Store Torv i Aarhus – og inden længe for en butik i hovedstaden.

Butikken i Aarhus er stadig ny. Kun siden juni 2021 har viseren tikket på adressen, men det ser man ikke. Virksomheden er fremadstormende, og smilet er bredt hos Theis.

- Det er først og fremmest tvillingerne Kasper og Mikkel Dissing, der har skabt alt det her, lyder det fra Theis, der kigger sig omkring i det smukt indrettede butikslokale og som selv har været med i processen siden februar 2021.

Intet er overladt til tilfældighederne. Detaljerne er i fokus. Både i stue- og underetagen. Her er det ikke bare … Det skal være indbydende, lækkert, luksus.

- Vi vil mere. Her er man velkommen, uanset hvilket ur man er på udkig efter. Vi har ure i alle størrelser og i alle prisklasser. Og servicen er den samme.

Ditur er ikke kun ure. Udvalget af smykker og accessoires vokser dag for dag. Både til mænd og kvinder.

Ind- og udland

- Det går stærkt. I dag er vi 50+ på lønningslisten i Ditur, og hele tiden kommer der nye til. Vi søger lige nu folk i Aarhus og inden længe jo også i hovedstaden. Det er også på tegnebrættet med butikker i Sverige og i Norge, og inden længe lanceres webshoppen i Tyskland.

- Det hele gøres naturligvis med salg for øje, men det at åbne butikker i de pågældende lande har også betydning for udvalget af brands online.

Det hele begyndte som onlinehandel for Ditur. Og for denne forretning var det ikke en dårlig forretning, at samtlige fysiske butikker lukkede ned under corona.

- Alle handlede hjemmefra. Det var man nødt til, og vi kunne bygge noget op, som gjorde vores kunder nysgerrige på, hvad vi var for en størrelse. Så vores ydmyge job er at servere en udsøgt oplevelse til alle, der kommer ind i butikken.

Servicen er i top

Faktisk er butikken en service. Onlinedelen var og er jo uden tvivl den bærende del af vores forretning, men det er god service at kunne tilbyde det, der hører sig til, når man handler med ure, med det samme.

Sørge for, at urremmen/lænken passer. At batteriet virker. At skiven er optimal. At man køber det, man har brug for. At glasset er intakt. Alt det, man ikke kan få online – i hvert fald ikke uden ventetid.

Og apropos ventetid: Det sidste nye er, at man nu kan bestille sit ur og få det leveret med et Wolt-cykelbud inden for en halv time i hele Aarhus.

- Men vi håber, at folk får lyst til at kigge ind i butikken. Det er her, vi kan vise, hvad vi kan, lyder det fra Theis.

Det rigtige ur

Hvordan vælger man så det helt rigtige ur?

- Se, det er jo det, vi kan hjælpe med i butikken, siger Theis og fortsætter: Et ur er jo ikke bare et ur. Skal det være et automatisk eller et batteridrevet ur? Skal det blot vise tiden eller skal det bruges til et bestemt formål…? Hvad skal det kunne?

Og hvad er det lige, forskellen er?

Et automatisk ur bruger en automatisk mekanisme til at holde urværket i gang. Dette står i kontrast til moderne kvartsure, som blot er drevet elektronisk af et batteri. Det automatiske værk drives af kinetisk energi, der opstår, når uret er i bevægelse, eksempelvis på din arm. Man kan også ”oplade” urets gangreserve ved at trække det op. Et ur, der kun er mekanisk, men ikke automatisk, skal altid trækkes op og får ikke kinetisk energi fra bevægelse.

- Men kig ind, lyder opfordringen.

- Vi brygger en kop kaffe og kigger på ønsker og behov.

”Løvens hule”

Man kan vel næsten ikke lave en historie om Ditur uden at komme ind på deltagelsen i ”Løvens hule”. Eller kan man?

- Det var jo helt givet et kæmpe skulderklap. Rent win-win. Et rygstød og God PR. Og det virkede. Det gjorde virkelig noget for virksomheden. Ingen tvivl, understreger Theis.

- Det var øjeblikkeligt målbart. Omsætningen steg markant. De to investorer Jacob Risgaard og Jesper Buch bød sig til, og det gav opmærksomhed.

- Det gav også et fantastisk netværk. At have de to forretningsfolk inden for åbnede dørene og gav adgang til sparring med nogle af landets dygtigste forretningsfolk.

I et lukket forum

- Vi vil have, at danskerne tænker Ditur, når de tænker ur, ja, og smykker og så meget andet – på sigt. Vi lægger os ikke fast på, hvad der kommer på menukortet. Men vi ønsker at differentiere os fra andre med lignende varer på hylderne. Vi vil mere. Vi vil være den bedste butik. Have de bedste brands. Yde den bedste service. Være den bedste arbejdsplads.

- Vi tænker, at vi vil gøre lidt mere. Yde lidt mere. Eksempelvis har vi allerede flere gange haft lukkede events i butikken. En gruppe mennesker – et erhvervsnetværk, en drengeaften, en pigegruppe. Det kan være alle, der har lyst til en aften ude sammen. Vi kan sammensætte et program efter aftale. Vi er her til at fortælle om urene. Vi byder på lidt lækkert at spise. Måske en bartender, der kan servere lækre drinks. Det giver masser af tid til at se og ikke mindst til at prøve urene.

- Vi kommer også meget gerne ud til arrangementer eller virksomheder. Til netværksmøder eller andet. Så pakker vi et udvalg og tager det med. Det er bare at spørge, lyder opfordringen.

- Om det er aften eller nogle timer en weekend. Vi vil gerne, afslutter Theis

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne