Annonce
Sport

Klubber må selv udsætte kampe: Seriekampe spilles med fokus på coronasmitte

Fuglebakken er et af otte hold i Jyllandsserien pulje 3, hvor alle hold er fra Aarhus. Foto: Flemming Krogh
DBU Jylland har meddelt til alle klubber, at hvis de har mistanke om coronasmitte, så skal de udsætte deres kampe. Nye regler åbner for flere spillerunder samme weekend.
Annonce

Fodbold: De skærpede coronaregler i Aarhus får ingen umiddelbar betydning for breddefodbolden, hvor de lokale serie spiller første runde i denne weekend.

DBU Jylland sendte fredag en melding ud til alle klubber for at gøre dem opmærksom på, hvordan de skal forholde sig til den nuværende situation med stigende smittetal især i Aarhus.

- Vi har fortalt klubberne, at hvis de har en mistanke om corona på deres hold, så må de udskyde deres kamp til et senere tidspunkt, fortæller Mads D. Larsen, der er kommunikationschef i DBU Jylland.

Annonce

Ingen skal presse til at spille fodbold

Klubberne skal ikke kunne dokumentere et eventuelt tilfælde, hvis de vælger at udskyde en kamp, og det er heller ikke en beslutning, som to klubber skal blive enige om. Der bliver heller ikke tale om nogen form for konsekvenser, hvis en kamp aflyses på grund af mistanke om corona.

- Ingen skal presses til at spille fodbold i disse tider, hvor fodbold er sekundær, så derfor er det den enkelte klub, der selv bestemmer, siger Mads D. Larsen.

DBU Jylland og klubberne kan risikere at stå med mange uspillede kampe, som kommer til at presse kampprogrammet, og derfor har DBU Jylland slækket på kravene til turneringskampes afvikling, hvis kampe bliver udsat på grund af corona.


Ingen skal presses til at spille fodbold i disse tider, hvor fodbold er sekundær, så derfor er det den enkelte klub, der selv bestemmer.

Mads D. Larsen, kommunikationschef DBU Jylland


- Vi holder løbende øje med situationen og ændrer på reglerne, hvis det bliver nødvendigt. Lige nu har vi gjort det muligt at afvikle flere spillerunder i løbet af en weekend. En runde er fredag, lørdag og søndag, men som situationen er nu, så må klubberne gerne afvikle to runder samme weekend, siger Mads D. Larsen.

Disse regler gælder alle rækker i DBU Jylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce