Annonce
Debat

Klubberne halter bagud: Den historisk store idrætspulje er ikke så stor endda

"Jeg kan som formand for fodboldklubben Vejlby Skovbakken Aarhus (VSK Aarhus) illustrere det fra egen andedam. Der sker i disse år en befolkningstilvækst i postnumrene 8200 og 8240 på mellem 20.000 og 25.000 indbyggere i omkring 10.000 ungdoms- og familieboliger. Der er byplanmæssigt afsat nul kvadratmeter til nye boldbaner til denne befolkningsvækst, der er på størrelse med Hjørring, Frederikshavn eller Haderslev", skriver Leif Gjørtz Christensen. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg/Ritzau Scanpix

DEBAT: Århus Stiftstidende lægger 5. januar spalter til en ukritisk hyldest af Aarhus Kommunes historisk store idrætspulje. Der afsættes nemlig 38 millioner kroner i alt i årene 2021, 2022 og 2023. Det svarer til 12 2/3 millioner kroner om året. I årene 2024-2033 er der afsat 27 millioner kroner om året.

Det er positivt med dette forsigtige løft, men det skal sammenholdes med årtiers efterslæb og en markant befolkningstilvækst. Alene befolkningstilvæksten svarer til et behov for investeringer på omkring 50 millioner kroner årligt på det samlede idrætsområde.


Annonce

Hvis der ikke skabes tilstrækkelige og tidssvarende faciliteter for idrætsforeningerne i disse områder, vil færre ganske enkelt kunne få mulighed for at dyrke idræt i foreningerne.


Jeg kan som formand for fodboldklubben Vejlby Skovbakken Aarhus (VSK Aarhus) illustrere det fra egen andedam. Der sker i disse år en befolkningstilvækst i postnumrene 8200 og 8240 på mellem 20.000 og 25.000 indbyggere i omkring 10.000 ungdoms- og familieboliger. Der er byplanmæssigt afsat nul kvadratmeter til nye boldbaner til denne befolkningsvækst, der er på størrelse med Hjørring, Frederikshavn eller Haderslev.

Der er samtidig afsat nul kroner til systematisk at opgradere de eksisterende faciliteter (kunstgræs, lys, klubhus osv.), men områdets klubber kan i konkurrence med andre søge de årlige puljer på 12 2/3 millioner kroner voksende til 27 millioner kroner.

Der er i min optik brug for et helt andet økonomisk niveau i udviklingen af idrætsforeningernes faciliteter. Dialogen er vigtig, og for vinderne i pulje- og fondslotteriet sker der fremskridt. Men der er ganske enkelt behov for politisk vilje til at afsætte økonomi til egentlige løft af idrætsfaciliteterne i de (vækst)bydele, der har størst behov.

Hvis der ikke skabes tilstrækkelige og tidssvarende faciliteter for idrætsforeningerne i disse områder, vil færre ganske enkelt kunne få mulighed for at dyrke idræt i foreningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce