Annonce
Livsstil

Klumme: Et vaskbart voksenliv på 360 grader

Tegning: Gert Ejton

Man kan sige meget om første del af programmet for året 2021, og det undlader jeg behændigt at bruge unødigt mange linjer på.

Men et par nyerhvervelser i kælderregionen er nu værd at dvæle ved: For 2021 blev året, hvor jeg fik en ny tørretumbler OG en ny vaskemaskine. Sidstnævnte her i sommer.

Valget faldt på en støjsvag og energieffektiv LG med mørkt tonet dør, dampfunktion og med intelligent AI DD-funktion (som vi selvfølgelig alle sammen kender), der ikke kun registrerer vægten, men også registrerer stoffets blødhed og vælger de optimale tromlebevægelser for stoffet i maskinen.

Annonce

Og tænk, at man kan blive glad for sådan en fætter. Men det kan man godt, kan jeg fortælle jer.

Især fordi det er mig, der er vaskekonen, der holder gang i storvaskeriet på matriklen og dagligt anser pletfjerner og Vanish som mine gode venner.

Fordi vasketøjskurven er eksplosionsfarlig efter blot et par dage, hvor jeg har lukket øjnene og fortrængt, at den findes.

Og fordi jeg så småt er ved at indse, at jeg faktisk godt kan lide at vaske tøj, hænge det rene op og lægge sammen, da det ofte er ensbetydende med fem minutters alenetid ved tøjstativet. At transportere det til de rette skabe og skuffer bagefter er til gengæld en helt anden sag.

Jeg er langtfra den eneste, der kan blive begejstret for en frontbetjent miljøkæmper med innovative intelligenser. Jeg har hørt om nogle, der endda har navngivet deres maskiner.

Og da min datter en dag kom hjem fra skole og fortalte, at hendes matematiklærer om morgenen havde tjekket ind med, at weekendens højdepunkt var at få en ny tørretumbler - ja, så må jeg jo bare konstatere, at jeg ikke står helt alene.

Jeg må bare i direkte forlængelse af denne konstatering lave en 360-graders evaluering og se i øjnene, at jeg vist er ved at blive voksen, sådan rigtig voksen. Men hvornår bliver man egentlig det?

For nogles vedkommende ramte erkendelsen, da de flyttede hjemmefra (og selv skulle vaske tøj). For andre kommer erkendelsen snigende, når man bliver ægte glad af at sætte en kogevask over i ny maskine. Kedeligt? Absolut!

Er der mange andre ting, jeg hellere ville end at vaske tøj og lægge det sammen? Oh yes!

Men med voksenlivet følger dagens dont, og jeg kan derfor heller ikke altid forstå mine børns utålmodighed efter at blive voksne, så jeg spørger dem åbent over morgenmaden, hvorfor de så gerne vil være det. Svarene kommer prompte, for de er hver især HELT klar over, hvad de skal fordrive tiden med, når titlen er i hus: Den yngste vil spise fredagsslik til aftensmad hver dag, mellemstemanden vil bare fluks ud på landevejene i sin egen bil (i øvrigt helst en tro kopi af racerbilen McQueen fra tegnefilmen ”Cars”), og storesøster vil tage på café og i biografen, når hun har lyst, købe to hunde, lave en masse aftaler med sine veninder og i øvrigt bare nyde, hun selv kan bestemme - også over sin skærmtid med iPad’en.

Efter stille refleksion ser den syvårige pludselig op:

- Nej, mor. Jeg glæder mig ikke mest til at blive voksen. Jeg vil hellere være teenager, konstaterer hun og skifter nattøjet ud med det tøj, hendes mor har vasket.

Jeg nikker forstående, men tænker i mit stille sind, at hun kun har det sådan, fordi hun endnu ikke har lært at vaske tøj og set dampfunktionen i sin nye maskine sætte i gang bag den mørkt tonede rude.

Og tænk, at man kan blive glad for sådan en fætter. Men det kan man godt, kan jeg fortælle jer.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Livsstil

Inges køkken: Pasta med valnøddepesto

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce