Annonce
Kultur

Knæk Cancer Vild Med Dans: Mads Vad danser med Odder-kvinde

Betinna Jørgensen fra Odder skal danse med Mads Vad, når Vilm Med Dans på fredag knækker cancer. Privatfoto

Odder: Når den traditionsrige særudgave af Vild Med Dans knækker cancer indtager det Kongelige Teater på fredag, så bliver Betinna Jørgensen en af de tre danskere, der skal danse sig til et godt indsamlingsresultat med sin partner for en aften, Mads Vad.

Betinna Jørgensen er kvinden bag en kvindenetværksgruppe for kvinder i Odder, der har eller har haft kræft. Kvinderne mødes flere gange om ugen enten for at gå en tur eller drikke kaffe. Senest er hun også en af ophavskvinderne til en maler-gruppe for kræftramte.

For en uge siden kunne 54-årige Betinna Jørgensen så offentliggøre, at hun er valgt ud til at være en af de tre helt almindelige kræftramte danskere, der får lov at danse med til særudgaven af Knæk Cancer og det endda med danseren Mads Vad, der i mange år har været fast professionel danser i tv-showet.

Annonce

Morgen-tv med mere

De seneste par uger har Betinna Jørgensen tilbragt adskillige timer på dansegulvet, for at få pudset formen af.

- Jeg træner og danser for at få alle trinnene og hæl og tå med, siger hun.

- Nervøsiteten er begyndt at melde sig, indrømmer Betinna Jørgensen, der glæder sig til den store oplevelse, det bliver at danse med Mads Vad på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og de mange ekstra oplevelser, der følger med.

Blandt andet har hun mødt deltagerne i denne sæson af Vild Med Dans. Og udover hendes optræden på fredag, så skal hun i morgen-tv på lørdag og være med til det store Knæk Cancer show lørdag aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce