x
Annonce
Sport

Knæskade tvinger Sønderjyske-spiller til karrierestop

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den tidligere FCK-spiller Søren Frederiksen stopper karrieren et halvt år før kontraktudløb med Sønderjyske.

Sønderjyske-spilleren Søren Frederiksen har spillet sin sidste superligakamp.

Annonce

En knæskade tvinger den 30-årige fodboldspiller til at indstille sin aktive karriere et halvt år før kontraktudløb. Det oplyser Sønderjyske i en pressemeddelelse.

- Jeg har i en længere periode haft store problemer med mit højre knæ, og det har tre operationer desværre ikke kunnet redde.

- Nu er det derhenne, hvor det ikke kun generer mig i kamp og træning, men også når jeg bare er derhjemme og skal sove.

- Jeg elsker fodbold, men det er ikke det værd, når jeg ikke kan falde i søvn på grund af smerter i knæet, og på den måde er det nemt at tage beslutningen om at stoppe, selv om det selvfølgelig er svært at sige farvel til fodbolden, siger Søren Frederiksen.

Han fortsætter i stedet i Sønderjyske en ny rolle, hvor han både skal være scout og analytiker for klubben. Han har fået en toårig kontrakt i sit nye job.

Han spillede sin første superligakamp tilbage i juli 2009, hvor han debuterede med et mål mod OB. I alt blev det til 167 superligakampe og 20 mål i landets bedste række.

Han brød igennem som angriber, og det banede vej for et skifte til FC København i sommeren 2010, men skiftet til det daværende mesterhold blev ingen stor succes.

Via ophold i Vejle-Kolding, AaB, KR Reykjavik og Viborg FF havnede han i januar 2018 hjemme i Haderslev-klubben.

I mellemtiden var han blevet flyttet længere tilbage på banen som både kantspiller og ind i mellem også back.

Han blev dansk mester med FCK i 2010/11-sæsonen og vandt både DM-guld og pokaltitlen med AaB i 2014.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Aarhus

Folkefesten er nu officielt aflyst: Der bliver ingen fejring af dronningen i år

Annonce