Annonce
Aarhus

Knivdrama i Bruuns Galleri: 53-årigs frustration over private forhold førte til afspærring

Betjente fra Østjyllands Politi afspærrede hele 1. sal i Bruuns Galleri. Foto: Axel Schütt
Anholdt knivmand er sigtet for trusler og overtrædelse af knivloven. Han fremstilles ikke i grundlovsforhør, men løslades.

AARHUS: Det var med stor sandsynlighed frustration over nogle private forhold, der mandag eftermiddag fik en 53-årig til at gå ind i smykkebutikken Julie Sandlau i Bruuns Galleri med en kniv.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen klokken 14.50 og rykkede hurtigt ud til Bruuns Galleri.

I første omgang afspærrede politiet det område på 1. sal, hvor butikken ligger. Kort tid efter valgte politiet dog at afspærre hele 1. salen i Bruuns Galleri. Ved hjælp af dialog fik betjentene på stedet kort efter 15.30 overtalt manden til at lægge kniven fra sig. Han lod sig derefter frivilligt anholde uden større dramatik.

Ifølge en ansat i Bruuns Galleri, der overværede hele situationen på tæt hold var det voldsom episode at overvære.

- Jeg stod i butikken overfor smykkebutikken, og der så vi pludselig en mand gå ind i butikken og vifte med en kniv. Den var nærmest på størrelse med min underarm. Herefter sendte han en af pigerne, der arbejder i butikken, over til os for at ringe til politiet, fordi han ville tale med dem. Vi ringede efter butiksvagterne, der hurtigt kom til butikken, men det var han ikke tilfreds med, for det var kun politiet, han ville tale med, forklarede øjenvidnet til Århus Stiftstidende umiddelbart efter at politiets aktion var slut.

Øjenvidnet fortalte videre:

- Det blev så endnu mere mærkeligt, da han hev et flag fra Chile frem og smed det på disken. Da politiet ankom, sprøjtede de tåregas mod ham, men det var han ligeglad med. Herefter så vi ikke mere, da alle butikker blev bedt om at rulle sikkerhedspersiennerne ned og lukke, og så blev førstesalen ryddet for alle andre end politiet.

Annonce
Foto: Axel Schütt

53-årig løslades

Ifølge politiets døgnrapport er den 53-årige sigtet for trusler og overtrædelse af knivloven.

Anklagemyndigheden besluttede tirsdag ikke at fremstille den 53-årige mand.

- Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag. Men generelt er det sådan, at vi laver en vurdering i forhold til blandt andet vedkommendes fortid og i forhold til gentagelsesrisiko. Den vurderede vi ikke var tilstede her. Derudover overvejer vi også, om vedkommende kan påvirke vidner, ligesom udlændingelovens regler vurderes. Ingen af de betingelser var tilstede, og derfor bliver han ikke fremstillet. Han er stadig sigtet i sagen, der nu vil blive efterforsket, og så kan der komme en straffesag mod ham senere, siger senioranklager ved Østjyllands Politi, Jakob Beyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce