Annonce
Østjylland

Røvede Sukkerstokken med kniv og flygtede til Berlin: Nu sidder 19-årig bag tremmer

Arkivfoto
En 19-årig mand er nu endelig kommet bag tremmer, efter han i december 2018 røvede Sukkerstokken på Østervold og flygtede på vej til sin varetægtsfængsling. Den sidste måned har han tilbragt i en tysk arrest.

Randers: En nu 19-årig mand fra Hobro skal tilbringe de næste fire uger bag lås og slå. Sådan lød vurderingen fra retten i Randers, da han fredag eftermiddag blev fremstillet i sit andet grundlovsforhør i én og samme sag. Nemlig et røveri mod slikbutikken Sukkerstokken på Østevold i Randers 9. december sidste år.

Den unge mand blev allerede 10. december sidste år varetægtsfængslet for røveriet, som han formodes at have begået i selskab med en 23-årig medgerningsmand. Men da han dengang skulle føres fra retten i Randers og til Hobro Arrest, lykkedes det ham at stikke af fra betjentene. Det skete til trods for, at den dengang 18-årige havde armene låst fast af håndjern.

Efter tre måneder på flugt blev røveren anholdt i Berlin i slutningen af marts. Derfor har han tilbragt godt en måned bag tyske tremmer, inden han torsdag i denne uge blev udleveret til dansk politi.

Ved fredagens grundlovsforhør havde den 19-årige imidlertid endnu mindre at sige, end han havde haft ved det oprindelige grundlovsforhør 10. december.

- Min klient ønsker ikke at udtale sig til retten, og han nægter sig i øvrigt skyldig i alle forhold, lød det fra den 19-åriges forsvarer, med henvisning til sigtelserne om røveri, besiddelse af kniv og efterfølgende flugt fra politiet.

Annonce

Elefanthuer og kniv

Den 19-årige mand er sammen med en 23-årig medgerningsmand fra Aars sigtet for at have begået væbnet røveri med kniv mod Sukkerstokken på Østervold i Randers 9. december sidste år.

Røveriet fandt sted klokken 19.47, hvor to personer iført elefanthuer kom ind slikbutikken og med kniv truede personalet til at udlevere et mindre kontantbeløb fra kassen.

En lille halv time senere fik en patrulje i området øje på de to mænd, hvis udseende passede til det signalement, som var blevet givet af røverne fra Sukkerstokken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Elever på nedskæringstruet gymnasium strejker: Vi håber, at de kan se, at det er forkert

Læserbrev

Læserbrev: Østjyderne taber på regeringens manglende ambitioner for infrastrukturen

Trængselsproblemerne på det østjyske vejnet er til at tage og føle på. For østjyderne betyder det, at køkørsel dagligt frarøver dem tid, som kunne have brugt meget bedre med familien eller på arbejdet. For de østjyske virksomheder skader trængselsproblemerne mulighederne for at skabe vækst – tid er, som bekendt, penge. Det er med andre ord en fuldstændig uholdbar situation. Både for østjyderne og de østjyske virksomheder, men også for samfundet i sin helhed, fordi vi går glip af vækst og arbejdspladser. Køkørslen koster nemlig et samfundsøkonomisk tab på over 20 milliarder kroner om året. Penge, der kunne have været brugt til vores fælles velfærd og på en fortsat ambitiøs grøn omstilling. Der er behov for en ambitiøs infrastrukturplan, som kan sætte ind, der hvor trængselsproblemerne er størst. Et behov, som altid har haft høj prioritet i Venstre. Sidste år var vi med til at lande en ambitiøs infrastrukturaftale, og i Østjylland bragte aftalen gode nyheder. For med planen skulle E45 udvides både på strækningen mellem Aarhus S og Aarhus N med anlægsstart allerede i 2021 og på strækningen mellem Vejle og Skanderborg S med anlægsstart i 2023. Dertil kom kapacitetsforbedringer på rute 26 og udbygning af rute 15 og en enighed blandt aftaleparterne om at prioritere en fortsat udbygning af E45 fra Aarhus og op mod Randers i en kommende flerårig plan. Samlet set et løft af infrastrukturen i Østjylland på 6,3 milliarder kroner. Ja, faktisk kunne vi næsten ikke få armene ned. Men lykken var kortvarig. Under valgkampen måtte man forstå på Socialdemokratiet, at også de havde store ambitioner om at investere i infrastrukturen. Der var nærmest ingen grænser for, hvor mange vejprojekter, som skulle igangsættes, og det kunne kun gå for langsomt. Derfor må det også undre de østjyske vælgere, at regeringen - med transportminister Benny Engelbrecht i spidsen - i sommer besluttede at skrotte den infrastrukturaftale, som den tidligere regering forhandlede på plads. Man fandt fra regeringens side, at der var behov for at starte helt forfra med et såkaldt blankt kanvas. Og blankt er det til stadighed. Nu er der gået et halvt år, og der er endnu ikke indkaldt til forhandlinger. Transportministeren vil end ikke sætte noget konkret tidsperspektiv for, hvornår forhandlinger skal gå i gang. I værste fald skal vi helt frem i 2022. Det er dybt problematisk, at regeringen hænger i bremsen. Der er store infrastrukturelle udfordringer nu og her, og der er behov for investeringer nu. Vi kan ikke vente til 2021, 2022 eller senere. Så kære regering, lad os nu komme i gang med forhandlingerne, så vi kan få de nødvendige investeringer på plads.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce