Annonce
Aarhus

Knivskarp konkurrence: Kok og tjener fra Aarhus er med i kampen om DM-guld

Kok Michael Tønner Stokholm fra Nordisk Spisehus i M. P. Bruunsgade er med i konkurrencen om at blive Årets Kok. Konkurrencen bliver afgjort 2. februar i Messecenter Herning. Foto: Jens Thaysen

To århusianere er med i finalerne til Årets Kok og Årets Tjener, der finder sted i Herning 2. februar.

AARHUS: Når brancheorganisationen Horesta og fagforeningen 3F endnu en gang skal finde Danmarks dygtigste kok og den mest talentfulde tjener, er der to århusianere blandt finalisterne.

Sidste år stod kokken Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg øverst på skamlen i konkurrencen om at blive Årets Kok. Den plads forsøger Michael Tønner Stokholm fra Nordisk Spisehus i Aarhus at indtage i år, efter at have klaret skærene gennem udvælgelsen og semifinalen i efteråret.

Dagen før konkurrencen får deltagerne udleveret en råvarekurv og ud fra indholdet af denne, skal de kreere en forret, en hovedret og en dessert, der i sin helhed danner en treretters menu.

Sammen med deres assistent har de seks timer og 25 minutter til at tilberede denne menu til 12 personer.

Annonce
Kim Thygesen (th) fra Les Trois Restaurant & Vinbar i Frederiksgade er blandt de fem finalister i konkurrencen om at blive Årets Tjener. Det er fjerde gang, han er i finalen. Foto: Axel Schütt

Fem finalister

Arbejdet i køkkenet foregår samtidig med konkurrencen Årets Tjener. Vinderen skal findes blandt fem finalister, og de bliver hver parret med to køkkener ved lodtrækning, som de skal servere fra i løbet af konkurrencen.

I Årets Tjener-finalen finder man blandt andre Kim Thygesen Les Trois Restaurant & Vinbar i Frederiksgade. Det er fjerde gang, han er i finalen, og han håber, at 2019 bliver året, hvor han kan løfte trofæet.

Tjenerne i konkurrencen bliver helhedsbedømt ud fra deres borddækning, servering og beherskelse af fagets mange aspekter, som betjening af gæsterne.

Stjernespækkede dommerpaneler

Deltagerne i Årets Kok-finalen skal imponere et stjernespækket dommerpanel, hvor Rasmus Kofoed, Bo Jacobsen, Anita Klemensen, Per Hallundbæk, Thorsten Schmidt, Tommy Raanti og Mette Hvarre Gassner sidder klar til at bedømme maden.

Tjenernes dommerpanel består af Christian Aarø fra Restaurant AOC samt tidligere de tidligere vindere af konkurrencen; Jacob Kocemba, Tabita Mortensen og Heine Egelund.

Dagens konferencier er Søren Ørbek Ledet, medejer af Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium.

Finalerne afholdes 2. februar i Messecenter Herning under Formland-messen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce