Annonce
Debat

Knud kender Grundloven: Sprog og arbejde er nøglen til god integration

"Man må selvfølgelig have den religion, man ønsker, men flytter man til Europa eller Danmark, skal man indordne sig efter vores regler og ikke mindst Grundloven. Og det er der mange, som kommer hertil, som ikke gør", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Den 8. marts havde jeg et læserbrev i Århus Stiftstidende om den europæiske kultur, ytringsfrihed og demokrati. Det har Annbritt Jørgensen, SF-kandidat til Aarhus Byråd, svaret på den 14. marts i Stiften. "Har Knud glemt Grundloven", skriver hun. Nej, det har Knud ikke, ej heller misforstået den, men det er der mange andre, der har gjort.

Man må selvfølgelig have den religion, man ønsker, men flytter man til Europa eller Danmark, skal man indordne sig efter vores regler og ikke mindst Grundloven. Og det er der mange, som kommer hertil, som ikke gør.

Nu står der heller ikke med fed skrift i Koranen, at man skal acceptere demokratiske regler og ytringsfrihed. Men det bør selvfølgelig være et krav, hvis man vil bosætte sig i Europa og Danmark. Og bosætter man sig i Danmark, skal man følge demokratiet og ytringsfriheden og Grundloven.


Det kan også i sin helhed betragtes som et socialt projekt at komme ud blandt andre mennesker og ikke bare sidde passivt derhjemme, det vil på længere sigt være nøglen til et fast arbejde.


Hvis ikke man vil det, anbefaler jeg, man skal finde et muslimsk land at leve sit liv i. Derfor bliver man nødt til at gøre op med sin religion og sig selv, om man kan og vil det, som rigtig mange, som kommer her til landet, både kan og vil. Det er også dem, som vi skal gøre alt for at få integreret i det danske samfund. Og der har vi svigtet.

Jeg har ikke skrevet, at man skal sendes hjem, hvis man har en anden trosretning. Det, jeg skriver, er, at man skal følge landets love, og laver man kriminalitet, skal man hjemsendes eller udvises af landet.

Jeg skriver også, at vi skal have et flygtningestop af ikke-vestlig indvandring både i Danmark og i hele Europa. Vi har for mange, som ikke vil vores kultur og demokrati, og det vil på længere sigt skabe store konflikter, som ender med fattigdom og borgerkrigslignende tilstande, og det skal vi for alt i verden undgå. Vi begynder desværre at kunne se en tendens i de store byer bl.a. i Paris, Berlin og andre store byer og ikke at forglemme Sverige.

Jeg er glad for, at vi kan blive enige om, at vi skal styrke integrationen, og det skal vi, sprog og arbejde er nøglen til god integration, og selvfølgelig skal vi have ordentligt arbejde og lønforhold.

Men vi skal også have vores kontanthjælpsmodtagere ud på arbejdsmarkedet uanset etnisk identitet, de skal yde en indsats for deres kontanthjælp. Det kunne være nyttejob eller bare 20 til 25 timer om ugen i kommunens tjeneste med at gøre vores by ren og pæn, også vores naturområder, til alles glæde. Det kan også i sin helhed betragtes som et socialt projekt at komme ud blandt andre mennesker og ikke bare sidde passivt derhjemme, det vil på længere sigt være nøglen til et fast arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce