Annonce
112

Koben og indbrudsliste i bilen: Tyve på togt stoppet af politiet

Da en patrulje standsede en bil i Brabrand, var det hurtigt tydeligt for betjentene, at det nok var en god idé at se lidt nærmere på bilen og de to personer i den. Arkivfoto: Kim Haugaard
En håndskrevet liste med syv private adresser på var medvirkende til, at Retten i Aarhus idømte en 42-årig mand to års ubetinget fængsel for forsøg på indbrud og indbrud.
Annonce

AARHUS: Nogle forbrydelser og kriminelle handlinger er lettere at få øje på end andre, og da Østjyllands Politi i januar i Brabrand standsede en bil med den 42-årig mand bag rattet og en 46-årig mand på passagersædet, gik det ret hurtigt op for betjentene, at der nok var noget at komme efter. Betjentene kunne nemlig se et koben stikke ud under det ene sæde, og de besluttede derfor at ransage bilen.

Ransagningen viste, at der ved siden af kobenet lå en seddel, hvor der stod syv adresser i Aarhus. Ud for hver adresse var noteret navn og antal på designermøbler – som for eksempel ”æg lys læder” og ”2 hvid kogle”. Ud over koben og seddel, lå der også lommelygter, arbejdshandsker og vinkelsliber i bilen.

Annonce

Fandt villaerne i salgsannoncer

Begge mænd blev anholdt og ved nærmere efterforskning viste det sig, at alle adresserne på sedlen var til salg, og at der i salgsannoncerne var billeder, hvor man kunne se de nævnte designermøbler.

- Der er en række ting, der viser, at sedlen reelt var en indbrudsliste med huse, de to mænd ville have brudt ind i, hvis politiet ikke havde stoppet dem, forklarer anklager Steffen Andersen.

Hjemme hos den 42-årige fandt politiet desuden koster fra indbrud, og efterforskerne kædede ham sammen med tre indbrud begået i private hjem, hvor der blev stjålet designermøbler. De tre indbrud blev han, ud over de syv forsøg, også dømt for i retten.

Den 42-årige tilstod forholdene og modtog dommen. I forbindelse med dommen blev en del såkaldt reststraf udløst fra en tidligere dom.

Den 46-åriges sag er endnu ikke gjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce