Annonce
Aarhus

Köd i med- og modvind

En uåbnet restaurant i Aarhus er blevet midtpunkt i en ophidset debat om kød. En gruppe veganere har startet debatten, som samtidigt giver restaurant Köd en masse opmærksomhed.

Kød er lækkert, mener nogen. Kød er mord, mener andre. Det kan give nogle hidsige debatter ind imellem, og gør det i øjeblikket, hvor to grupper står på hver sin side af debatten. I midten er restaurant Köd, som senere på måneden åbner i Skolegade.

»At elske kød er at acceptere og legitimere overgreb og drab på levende væsener, der ønsker at leve og føler smerte som mennesker. Kød er vold,« lyder en af de anmeldelser, der begyndte at tikke ind i en lind strøm på restaurant Köds Facebookside.

62 anmeldelser ligger nu på siden med én stjerne. Inden stedet er åbnet vel og mærke. Stort set alle med samme ordlyd. En gruppe veganere har nemlig sat sig for at sværte stedets koncept til, selvom der er tale om en helt normal restaurant, der specialiserer sig i kød.

Annonce

»Vi blev faktisk meget kede af det. Det var hårde ord, og de væltede ind i starten fra den samme gruppe. At vi blev midtpunkt i en debat om kød, var lidt af et chok, men vi blev nødt til at tage det med oprejst pande,« fortæller Morten Pedersen, der er partner i restauranten, og som tidligere på ugen skulle forholde sig til veganernes opmærksomhed til flere medier.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Gammelt ordsprog, slidt kliché, som ikke desto mindre synes relevant i forhold til Köd-situationen. For som en anden bruger skriver i sin anmeldelse af stedet.

»Havde det ikke været for en flok 'uptight', hysteriske, selvhøjtidelige veganeres felttog mod dette nye spisested, er det ikke engang sikkert, at jeg havde hørt om det....så noget godt gør de da for verden. Fem stjerner og ét 'like'.....og det er kun til en start,« lyder anmeldelsen fra den anden front.

Hos Köd er man da også glade for den store opmærksomhed, som stedet har fået inden åbningen.

»Man kan godt sige, at veganerne har gjort os en tjeneste i forhold til opmærksomheden. Vi har så til gengæld været nødt til at bruge noget energi på noget andet end renovationen og det at gøre klar, men det har da været godt for opmærksomheden, helt sikkert« lyder det fra Morten Pedersen.

Samtidigt er det væltet ind med fem-stjernede anmeldelser og trøstende ord. 250 har i alt givet stedet fem stjerner, men hos Köd vil man hellere have, at folk venter med anmeldelser, til de har besøgt stedet.

»Vi kan ikke slette eller redigere i anmeldelserne, eller forhindre folk i at give dem. Så vi havde håbet, at anmeldelserne, gode som dårlige, først kom, når folk har besøgt os,« siger Morten Pedersen.

Restaurant Köd åbner 15. august i Skolegade, hvor de fleste borde til åbningsweekenden allerede er booket.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Danmark

Naturformidler: - Bekymrede borgmestre skulle tage et smut ud i naturen

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce