Annonce
Aarhus

Kohalen på vej helt til tops

Anmeldese af Restaurant Kohalen i JægergårdsgadeAnmeldese af Restaurant Kohalen i Jægergårdsgade

Den Danske Spiseguide har nomineret det århusianske spisested Kohalen til Danmarks bedste frokostrestaurant.

Den Danske Spiseguide udgiver årligt en guide til landets bedste spisesteder og udnævner samtidig de allerbedste inden for forskellige kategorier.

Og ikke et ondt ord om århusianske Kohalen, men hvem havde gættet på, at den i år er nomineret til Danmarks bedste frokostrestaurant.

For placeringen over for Aarhus Slagterhus er ikke den kønneste, bygningen er ikke den mest tiltalende og indretningen er hverken trendy eller moderne.

De kan bare et eller andet på Kohalen, som ingen andre kan, for travlt, det er der mere eller mindre altid.

»Jeg tror, det er fordi, standarden altid er høj,« lyder det fra forpagter Rita Laustsen.

»Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten, og det er meget vigtigt. Og har vi noget, der tiltaler alle typer. Vores gæster er alle lige fra håndværkeren, direktøren og advokaten til den unge studerende og pensionisten.

Det er endnu ikke udmeldt, hvorfor Kohalen er nomineret, men betydningen af nomineringen og en eventuel sejr, er Rita Laustsen ikke i tvivl om.

»For det første vil det være et skulderklap for 15 års hårdt arbejde. For det andet betyder det noget for os, at Jylland bliver repræsenteret blandt københavnske restauranter. Det mangler vi.«

Rita Laustsen forpagter Kohalen sammen med sin mand Jes Laustsen, og man kan næsten altid finde en af dem på arbejde i restauranten.

»Det tror jeg, betyder meget. Folk kender os og vil gerne se os. Hvis vi ikke er her, spørger de efter os. Vi er med til at skabe en uformel omgangstone, hvor humor er hverdagskost,« fortæller Rita Laustsen.

Hun fortæller også, at hun er stolt og beæret over nomineringen, og at hun, hendes mand og to af deres kokke vil deltage i gallaaftenen på Bistro Boheme søndag 27. oktober, hvor vinderen afsløres.

Kohalens konkurrenter er Koefoed, København, Schønnemann, København samt Lumskebugten, København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce