Annonce
Aarhus

Kokain, 150 km/t og en pistol ved vejkanten: To mænd i fængsel for våbenbesiddelse og vandvidskørsel

To mænd blev onsdag idømt fængselsstraf for våbenbesiddelse og vandvidskørsel i Viby. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Retten i Aarhus har onsdag dømt to mænd for at have været i besiddelse af en pistol med ammunition på Viby Torv.
Annonce

AARHUS: To og et halvt og tre års fængsel lød dommen på, da to mænd ved Retten i Aarhus blev dømt for besiddelse af skydevåben med ammunition på offentligt sted.

Den ene, en 33-årig mand, blev idømt tre års fængsel, mens den anden, en 41-årig mand, blev idømt to og et halvt års fængsel. Straffen til den 33-årige omfattede fem måneders reststraf fra en tidligere dom, som han var prøveløsladt fra.

Episoden udspillede sig 21. februar i Viby, hvor en pistol blev fundet i et grønt område ved vejkanten, hvor de to mænd i en større BMW kort forinden havde forsøgt at køre fra politiet. I samme område fandt politiet 26 patroner tilhørende pistolen. Der blev fundet DNA-spor fra den 41-årige på pistolens aftrækker.

Under flugtkørslen kørte den 33-årige fører af bilen blandt andet overfor rødt lys med mere end 150 kilometer i timen, mens han var påvirket af kokain og kørte uden at have kørekort.

Retten takserede det som vanvidskørsel, hvilket han også blev dømt for.

Bilen forulykkede ved Viby Torv, hvor de to mænd stak af fra bilen. Den 33-årige blev anholdt få minutter efter, da han havde gemt sig i en have. I bilen fandt politiet yderligere 14 patroner til pistolen samt to mobiltelefoner, som tilhørte de to mænd.

Annonce

Tilfreds anklager

- Besiddelse af skydevåben med ammunition på offentligt sted er en alvorlig forbrydelse, og jeg er tilfreds med, at de to mænd nu er idømt en længere fængselsstraf, udtaler anklager Jacob Gents i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Begge mænd nægtede sig skyldige i besiddelse af pistol og ammunition. Den 33-årige erkendte at have været fører af bilen.

De tog begge en betænkningstid i forhold til at anke dommen, og blev begge varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce