Annonce
112

Kokain for over en million kroner fundet i rækkehus: Fire fængslet

Godt 2,8 kilo kokain til en værdi på langt over en million kroner blev fredag fundet i et rækkehus i Skanderborg. Fire personer er nu varetægtsfængslet i sagen. Arkivfoto: Morten Pape
Tre mænd og en kvinde er blevet varetægtsfængslet, efter politiet fredag mødte op på en adresse i det sydlige Skanderborg og fandt godt 2,8 kilo kokain.

Skanderborg: Der var tale om en gevinst af de større for politiet, da det fredag eftermiddag mødte op på en adresse på Granhøjen i det sydlige Skanderborg.

I rækkehuset var fire personer og ikke mindre en 2.855 gram kokain, som de fire personer nu sigtes for at have besiddet med henblik på at sælge det til et større antal personer "mod et betydeligt vederlag."

Ifølge Sundhedsstyrelsen og Dansk Misbrugsbehandling koster et gram kokain på gadeplan mellem 400 og 1.000 kroner. Der var altså kokain i rækkehuset for et sted mellem 1,1 og 2,8 millioner kroner, da politiet dukkede op.

Lørdag blev tre af de fire varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Kolding.

Det drejer sig om en 26-årig kvinde fra Skanderborg samt to mænd på 25 og 27 år fra henholdsvis Aarhus og Randers.

De kærede alle tre kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten, som mandag stadfæstede den.

Den fjerde person i lejligheden - en 20-årig mand - undgik i første omgang at blive anholdt. Han blev lørdag varetægtsfængslet in absentia, da de tre andre blev fængslet.

Mandag formiddag meldte han sig selv til politiet, og han blev anholdt.

Annonce

Erkender delvist

Den 20-årige havde bedt om at få forsvarsadvokat Mette Grith Stage som sin forsvarer, og hun havde sendt en kollega, Mikkel Cramer, til at tage sig af grundlovsforhøret.

Den 20-årige erkendte - via en tolk - at han havde været i rækkehuset og i besiddelse af omkring 1300 gram kokain. De 900 gram blev opbevaret i en Bilka-pose, mens omkring 400 gram lå i rækkehusets soveværelse.

- Du må gerne spørge mig om noget, så svarer jeg på det, jeg vil, sagde han henvendt til anklager Anders Koukoumis.

Efter erkendelsen bad anklageren om at få dørene lukket for offentligheden.

- Den her sag er stadig på et meget tidligt efterforskningsstadie, og det kan ikke udelukkes, at der kan være yderligere personer, der skal sigtes i sagen, lød det fra Anders Koukoumis, som også henviste til, at det ville skade opklaringen af sagen, hvis den blev behandlet i et offentligt retsmøde.

Den 20-årige blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet. Han skal foreløbig blive bag tremmer frem til 12. september. Han kærede ikke beslutningen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce