Annonce
Erhverv

Kokkebrødrene Koch går landsdækkende med Det Glade Vanvid

Brødrene Michael Koch, tv., og Lasse Koch er blevet landskendte i Aarhus med fulde huse på Det Glade Vanvid. Nu går de for alvor landsdækkende - først i Randers. Foto: Flemming Krogh
Madelskere med hang til ad libitum på menu og drikkevarer elsker Brødrene Kochs Det Glade Vanvid på den gamle fiskerihavn i Aarhus. Nu gør Koch vanviddet landsdækkende. Først i Randers og på Fyn.

AARHUS/DANMARK: Spis og drik kvalitetsmad og gode vine. Hvad du kan for 395 kroner. Brødrene Koch fik en god idé med restauranten Det Glade Vanvid i Aarhus. Nu vil de gøre kæden landsdækkende.

Planen er først at åbne en Det Glade Vanvid-restaurant i Randers til november på adressen Østervold 16. Derefter går turen til Fyn - og så skal Sjælland indtages.

Brødrene Koch er en institution i den århusianske restaurationsbranche, siden de kom fra hjemstavnen i Sønderjyllands til Aarhus i 2004 og åbnede deres første gourmetrestaurant i 2004. Nu vil de gøre deres koncept Det Glade Vanvid til alle danskere eje.

Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at gæsten betaler 395 kroner på hverdage og 595 kroner i weekenden for alt inkluderet. God kvalitetsmad, lyder opdraget, og dertil hørende øl, vin og sodavand.

- Vi tror på, at der er en række byer, der kan bære Det Glade Vanvid-konceptet. Vi begynder med Jylland og Fyn, og hvis det går, som vi håber, så tager vi Sjælland med også, siger Lasse Koch til Børsen.

Han står bag Det Glade Vanvid sammen med sin bror Michael Koch. Jesper Koch, der er tvillingbror til Michael Koch, gik egne veje i 2014. Jesper Koch er en kendt tv-kok, og han kan på sit CV skrive køkkenchef for Molskroen, men koncentrerer sig i dag om Hotel Alsik på Als, som er et kommende projekt i det sønderjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce