Annonce
Erhverv

Kokkebrødrene Koch går landsdækkende med Det Glade Vanvid

Brødrene Michael Koch, tv., og Lasse Koch er blevet landskendte i Aarhus med fulde huse på Det Glade Vanvid. Nu går de for alvor landsdækkende - først i Randers. Foto: Flemming Krogh
Madelskere med hang til ad libitum på menu og drikkevarer elsker Brødrene Kochs Det Glade Vanvid på den gamle fiskerihavn i Aarhus. Nu gør Koch vanviddet landsdækkende. Først i Randers og på Fyn.

AARHUS/DANMARK: Spis og drik kvalitetsmad og gode vine. Hvad du kan for 395 kroner. Brødrene Koch fik en god idé med restauranten Det Glade Vanvid i Aarhus. Nu vil de gøre kæden landsdækkende.

Planen er først at åbne en Det Glade Vanvid-restaurant i Randers til november på adressen Østervold 16. Derefter går turen til Fyn - og så skal Sjælland indtages.

Brødrene Koch er en institution i den århusianske restaurationsbranche, siden de kom fra hjemstavnen i Sønderjyllands til Aarhus i 2004 og åbnede deres første gourmetrestaurant i 2004. Nu vil de gøre deres koncept Det Glade Vanvid til alle danskere eje.

Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at gæsten betaler 395 kroner på hverdage og 595 kroner i weekenden for alt inkluderet. God kvalitetsmad, lyder opdraget, og dertil hørende øl, vin og sodavand.

- Vi tror på, at der er en række byer, der kan bære Det Glade Vanvid-konceptet. Vi begynder med Jylland og Fyn, og hvis det går, som vi håber, så tager vi Sjælland med også, siger Lasse Koch til Børsen.

Han står bag Det Glade Vanvid sammen med sin bror Michael Koch. Jesper Koch, der er tvillingbror til Michael Koch, gik egne veje i 2014. Jesper Koch er en kendt tv-kok, og han kan på sit CV skrive køkkenchef for Molskroen, men koncentrerer sig i dag om Hotel Alsik på Als, som er et kommende projekt i det sønderjyske.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce