Annonce
Aarhus

Kolding-bryggeri åbner ølbar i Aarhus: Baren får 24 haner og plads til eksperimenter

- Der har nok været en tendens til, at ølbarer blev meget maskulint indrettet med tunge og mørke møbler. Vi vil gerne åbne lidt op og give gæsterne en anden oplevelse. Vores bar bliver et sted for alle, hvor vi vil give kunderne nye smagsoplevelser og en anden oplevelse af en ølbar, siger brygmester Philip Hulgaard. Arkivfoto: Søren Gylling
Siden bryggeriet Åben startede i 2017, har det været en drøm at åbne en ølbar, og i løbet af efteråret åbner baren midt i Aarhus.

Kolding: Signalet med åbenhed bliver dyrket, når bryggeriet Åben i løbet af efteråret åbner ølbar i Aarhus. Baren åbner op med otte haner, hvor bryggeriets egne øl flyder. Der er otte haner med øl fra andre bryggerier og otte haner, hvor der er plads til helt nye drikkevarer.

- Der bliver eksperimenteret så meget inden for den her branche, og det er vi meget åbne for. Vi har selv mødt utrolig meget åbenhed, og vi vil fortsatte med at eksperimentere, så gæsterne får en oplevelse på baren, siger Philip Hulgaard, der var med til at stifte bryggeriet for to år siden.

Siden har hans makker Johannes Karstoft valgt at koncentrere sine kræfter om sit landbrug, så nu nøjes han med at levere malt til de håndbryggede øl, der bliver fremstillet på bryggeriet i Kolding, hvor der i dag er fire ansatte.

Annonce

- Der bliver eksperimenteret så meget inden for den her branche, og det er vi meget åbne for. Vi har selv mødt utrolig meget åbenhed, og vi vil fortsatte med at eksperimentere.

Philip Hulgaard, stifter og ejer af bryggeriet Åben.

Vil gerne åbne op

Allerede fra starten var det drømmen at åbne en bar, og nu har brygmester Philip Hulgaard fundet det rette lokale i Rosensgade i Aarhus. Stedet ligger på kanten af Latinerkvarteret i lokaler, der ifølge Hulgaard er helt fantastiske til en ølbar.

Baren bliver udstyret med hele 24 haner, og otte af dem er reserveret til øl fra bryggeriet i Kolding. I andre otte skal der være øl fra andre bryggerier, og de sidste otte indeholder et broget miks af cider, cocktails, kombucha, der er fermenteret te, naturvin og drikke, der kan udfordre gæsterne, som forhåbentlig bliver en broget skare.

- Der har nok været en tendens til, at ølbarer blev meget maskulint indrettet med tunge og mørke møbler. Vi vil gerne åbne lidt op og give gæsterne en anden oplevelse. Vores bar bliver et sted for alle, hvor vi vil give kunderne nye smagsoplevelser og en anden oplevelse af en ølbar. Det ligger også i navnet Åben, vi vil gerne åbne op, siger Philip Hulgaard.

Ingen bar i Kolding

Der vil blive serveret lette tapasretter, og på lidt længere sigt kan der også komme lidt mere avanceret mad på menukortet, men i første omgang er der fokus på øl. For selv om man gerne vil åbne op for alle, så skal der også være plads til ølnørderne. Det kan være til temaaftener om forskellige emner inden for øl.

Stifteren vil fortsat have base på bryggeriet i Kolding, og i weekenderne vil han så stille sig bag baren i Aarhus, og der er ikke planer om at åbne en bar i Kolding.

- Vi er godt repræsenteret i Kolding lige nu. Og så har overvejelsen været, om vi skulle åbne i Aarhus og København, og der er allerede en del ølbarer i København, og så synes vi også, det er naturligt at åbne lidt tættere på bryggeriet i Kolding, siger Philip Hulgaard.

Siden bryggeriet Åben startede i 2017, har det været en drøm at åbne en ølbar, og i løbet af efteråret åbner baren midt i Aarhus, fortæller stifter af bryggeriet Philip Hulgaard. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce